Vilka Hemi motorer har MDS

Termen "Hemi" motorn var varumärkesskyddat av Chrysler Corporation 1964,? Dock konceptet och samma teknik som används av andra företag under olika namn. Multi-Displacement System (MDS) är också en Chrysler-utvecklad teknik som inbegriper variabel slagvolym. Det liknar Active Cylinder kontroll, Active Fuel Management and Variable Cylinder Management-teknik som utvecklats av Mercedes-Benz, GM och Honda, respektive. Chrysler Hemi Motor

Hemi-motorn var en förbränningsmotor designad av Chrysler som utnyttjade en halvsfärisk förbränningskammare. Detta gjorde det möjligt för ventilerna att vara in-line snarare än sida-vid-sida, vilket resulterade i en enklare luftflöde och större ventiler. Denna kraftfulla motor funnit användning i XP-47 flygplan, där det genererade en maximal effekt på 2.500 till 3.500 hästkrafter. Den användes också i experimentella tankar. Det blev populärt när det vann de tre första platserna i 1964 Daytona 500 auto race.

Moderna Hemi skilde sig mycket från den ursprungliga Hemi, med endast den vinkelräta ventilarrangemanget kvar. De ersatte Chrysler LA motor linje i början av 2000-talet. Den moderna Hemi släpptes med 5.7L, 6.1L och 6.4L förskjutningar, som alla innehöll MDS. Den senaste 6.4L versionen hade en maximal effekt på 525 hästkrafter.
Multi-Displacement System

MDS-tekniken tillät deaktivering av vissa cylindrar när de inte behövs. Vid låg effekt, de MDS aktiveras endast fyra cylindrar. När mer kraft behövdes, var V-8-läget aktiverat. Enligt Chrysler, resulterade detta i bränsleekonomi med upp till 20 procent mer effektivitet. Detta system resulterade också i färre delar till motorn, vilket sänker kostnaderna. De MDS möjliggjordes genom den elektroniska gasspjället styrsystem. Detta tillät sömlös övergång 8-4 cylindrar i cirka 0,040 sekunder. Addera ditt MDS-Utrustad Hemi motorer

5.7L Hemi V-8 motor med MDS fanns i ett antal Dodge, Chrysler och Jeep fordon. År 2005 var den tillgänglig i Chrysler 300C, Dodge Charger, Dodge Magnum och Jeep Grand Cherokee. År 2006 var den utrustad i Dodge Durango, Dodge Ram 1500 och Jeep Commander. Det blev därefter tillgängliga för Chrysler Aspen 2007 och Dodge Challenger 2009.

I december 2010, säger Car and Driver webbplats 6.4L Hemi V-8 motor med MDS kommer att finnas tillgänglig i 2011 Dodge utmanare SRT8, liksom de andra kommande SRT V-8 modeller. Dock kommer de MDS inte är tillgängliga i bilar med manuell växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115348.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.