Hur Detect I Slitna cylinderfoder?

Om du någonsin undersöka insidan av en motor noga, kommer du att märka en cylindrisk del inbäddad i motorblocket som sveper runt kolven. Denna del är cylinderfodret, eller cylinderfoder, och den har tre primära funktioner: att bilda en glidyta för kolven, överföra förbränningsvärme till kylmediet och försegling komprimerad gas och förbränningsgas för att förhindra den från att läcka till utsidan. Med tiden bär friktionen från kolvarna småningom fodren ner. Instruktioner
1

Look för ovala liners, som kan orsakas av kolven i sidled trycker mot fodret på grund av rörelse av vevaxeln och vevstaken. Du bör också märka oval slitage på kolvskörtet.
2

Kontrollera vatten errosion, som resulterar från vatten sipprar in genom cylinderväggen sidan. Metalliska partiklar svävande i kylvätskan kan bära ner liner om du inte använder frostskyddsmedel på regelbunden basis, så att vatten kan rinna in i cylindern. Addera 3

Undersök liners "ytan noga för slitage. På nya liners, kommer du att märka streckade markeringar som blir urholkas med tiden.
4

Genomför en okulärbesiktning av liner interiör. På nya liners, kommer du att märka streckade hening märken, som blir urholkas med tiden, vilket orsakar en minskning av kraft och effektivitet. Kör fingrarna längs insidan: om du inte känner märken du bör byta ut fodret. En sliten liner kommer också att ha scoring eller repor längs insidan av fodret. Du kan också märka en ås som utgör nära den övre änden av fodret.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113895.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.