RENESIS Motorspecifikationer

Den RENESIS Motorn är den senaste versionen av Wankel roterande motor. Mazda installerar det på en mängd olika bilar i sin modell sortimentet och med 2010. Motorn har flera viktiga skiljer sig från en kolvmotor och erbjuder utomordentliga fördelar. Rotary Engine Operating Princip

Tänk på den roterande motorn som en rörlig brännkammare. Istället för att stanna stilla och öppna ventilerna för att släppa in bränsle /luftblandning, färdas den från ett läge, i vilket det tar i bränsle /luftblandningen, till en annan position, i vilken den antänder blandningen och därefter till en annan, varvid det expells använt bränsle /luft-blandningen. Istället för en kolv rör sig upp och ner, har den roterande motorn en snurrande, trekantig bit av metall inuti en stationär, konstigt formad (men oftast runda) fallet. Tre plana metallbitar backas upp av fjädrar peta ur hörnen av triangeln och tryck mot det yttre höljet så flyr ingenting. Motorn startar med en sida som kommer in i utrymmet där magnetventil för kontroll av bränsle /luft-blandning öppen och en injektor sprutar i rätt mängd bränsle /luft. Triangeln bär bränsle /luftblandningen runt till nästa plats. Detta utrymme, mycket mindre än det första utrymmet, komprimerar bränsle /luftblandningen. Tändstift inuti detta utrymme antända bränsle /luftblandningen. En fåra i triangeln börjar djup och blir mer ytlig mot den andra änden av denna sida av triangeln. Den fåra tillåter den exploderande bränsle /luftblandningen att trycka mot sidan av fåran och tvingar på triangeln till fortsätta spinning. Om denna fåra saknades, skulle den exploderande bränslet trycker bara rakt in i triangeln och ingen cirkelrörelse skulle inträffa. Nästa utrymmet har ventiler som öppnar för att låta avgaserna lämnar motorn. Triangeln går vidare till det utrymme där bränsle /luftblandningen kommer in den igen, och en ny cykel börjar. De andra två sidorna av triangeln bedriva samma cykel av bränsle /luft i, förbränning, avgas ut, bara en eller två drag bakom den första sidan. Den RENESIS motorn använder två trianglar att producera el. Vissa racing program kan använda tre eller fyra trianglar.
Värdet av RENESIS Engine

"Engine Technology International Magazine" tilldelades International Engine of the Year och Best New Motor utmärkelse till RENESIS motorn under 2003. Motorn dök upp på Wards 10 bäst motorer lista för 2004 och 2005.
Grunderna

RENESIS motor förskjuter 1,3 liter --- mer eller mindre lika med en 2 - till 2,5-liters kolvmotor. Den producerar 232 hästkrafter vid 8500 varv per minut (rpm) och 159 foot-lbs. av vridmoment vid 5.500 rpm. Den roterande motor har inga delar som stoppar, byta riktning och börja om igen, kraftigt reducera vibrationer och stress på delar av motorn. Redline kan nå 9.000 rpm. Motorn möjliggör framgångsrik turboladdning. Mazda använt dubbelturbo på RX-7 sportbil från 1999 till 2002 för att producera 280 hästkrafter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113753.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.