Hur Shift en manuell växellåda på en Big Rig

Att köra en stor rigg kan vara svårt för dem som har någon erfarenhet av ett fordon av sin storlek eller en överföring av sin relativa komplexitet. De flesta stora plattformar har 18-växlade som kräver mer teknik än den enkla kopplingen-och-skift metoden används på manuella växellådor på vanliga bilar. För att ändra växlar på en stor rigg, måste du veta när du ska byta redskap och hur du ändrar dem så att du kan göra skift smidigt och enkelt. Instruktioner
stående start
1

Trampa ned kopplingspedalen helt.
2

Flytta växelspaken till det första växelläget. Om din stora riggen transmission har hög-låg väljare på växelspaken, se till att byta dem till lågt.
3

Släpp långsamt ner kopplingspedalen.
4 < p> Tryck ned gaspedalen och den stora riggen börjar röra sig. Addera Medan Moving
5

Applicera tryck på växelspaken i riktning mot neutralt.

6

Ease bort foten från gaspedalen låta stora riggen motorvarvtal, eller RPM, att släppa. När motorn och växellådan har anpassats korrekt kommer växelspaken flyttas till neutralläge.
7

Låt motorn träffa rekommenderade varvtal för nästa växling. Detta antal kommer att variera från sändning till sändning, så se till att kolla din instruktionsbok. På de flesta stora riggar, är den rekommenderade varvtal ca 2100.
8

Skjut växelspaken i nästa växel och fortsätter att accelerera så behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113259.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.