Delar av en bensinmotor

En bensinmotor förbrukar bensin, eller bensin, för att producera energi. Motorn använder intern förbränning för att driva kolvarna, som i sin tur producerar rörelse behövs för att flytta ett objekt. Till skillnad från en dieselmotor, förlitar bensinmotorn på tändstift för att antända bränsle i förbränningskammaren i stället för hetta genom kompression av gaserna. Bensinmotorer driva bilar, motorbåtar och lastbilar, samt elverktyg som gräsklippare och motorsågar. Cylinderblock

motorblock, eller motorblocket, håller kolvarna och ser till att de stannar väl överens. Blocket, vanligtvis aluminium eller gjutjärn, fungerar också som förankringspunkten för många andra delar av motorn, såsom kamaxeln och vevhuset. För att undvika sprickbildning under den extrema värme och tryck i motorn, kan cylinderblocket har passager för att tillåta vätska att kyla motorn. Alternativt kan blocket uppehålla i en mantel för att tillåta kylvätska att omge den.
Cylinder

Den typiska bensinmotor cylinder utgör en del av motorblocket och agerar som löparen för kolven. Den mycket polerade inre ytan hos cylindern tillåter kolven att röra sig med lätthet och förhindrar varje av de brännbara gaserna från att fly.
Cylinderhuvud

Cylindern huvud befinner sig på toppen av cylinderblocket och tillsammans med cylindern och toppen av kolven, utgör en del av förbränningskammaren. Den rymmer också tändstiften.
Kolv och vevstake

Kolven ligger inuti cylindern och ansluter till vevstaken, vilket i sin tur ansluter till vevaxeln. När bränslet och luftblandningen antänds inom förbränningskammaren, de expanderande gaserna tvingar kolven, tillsammans med förbindelsestången, att resa längs cylindern bort från kammaren. Kolven överför då rörelsen till vevaxeln via vevstaken.
Vevhus

Vevhuset ger höljet för vevaxeln. Även om dess främsta syfte är att skydda vevaxeln, uppfyller det också andra roller såsom att tillhandahålla oljecirkulation eller ventilation. Addera Vevaxel

vevaxeln inuti vevhuset, omvandlar den fram-och återgående rörelse som levereras av kolven och vevstaken i en vridning. Addera Svänghjul

Svänghjulet fäster till vevaxeln. För att säkerställa att vevaxeln roterar med en konsekvent hastighet, svänghjulet lagrar upp energi från varje rotation och frigör den mellan puffar hos kolven.
Ventiler

Insugningsventiler låt bränsle-och luftblandningen in i förbränningskammaren, avgasventiler låt den brända gaser fly
Kamaxel

Kamaxeln fäster till vevaxeln och öppnar och stänger intaget. och avgasventilerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113164.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.