Nackdelar med Automotive Telematics

Automotive telematik är idén om att integrera en bil så fullständigt som möjligt. Automotive telematik ingår sätta cellulära tjänster, GPS-system, visar väder, och dussintals andra tekniska idéer i en bil för att tjäna alla de potentiella behoven hos en förare. Även dessa är en bra idé i teorin, det finns nackdelar med en helt integrerad, teknisk fordon. Kostnad

Automotive telematik lägga en hel del av värde för din bil, men de är också mycket dyra. GPS-system, mobiltelefon integration och automatiserad textning måste köpas i sin grundform, och sedan installeras i bilen av erfarna Techs. Även om du har möjlighet att installera systemen, så kan fordonsindustrin telematik fortfarande få mycket dyra när du lägger mer och mer av dem i bilen för en mer komplett och bekväm körupplevelse.
Tracking

En nackdel med fordonsindustrin telematik är att de gör bilen lättare att spåra. Detta är något av ett tveeggat svärd dock. I händelse av att din bil är stulen, skulle du vill att det ska vara lättare att hitta, särskilt om du bara kunde spåra var det är via GPS-chip som du har i den. Dock betyder det även att du ger upp en hel del av privatlivet genom att göra själv spårbar. Det är en fråga som man bör tänka på, eftersom det kan vara en stor press på din integritet.
Funktionalitet

Medan många bil-telematik är stora investeringar, du ska vara säker på att du vet hur väl den speciella enheten kommer att fungera. Att ha en handsfree dialer mobiltelefon och högtalare är bra, men om du bor och kör i en cell död zon som inte kommer att vara till stor hjälp. Om du är i höga berg eller andra områden där miljön kan blockera GPS-mottagare signal, kan du vara utan en fungerande styrsystem. Om du kommer att vara beroende av telematik för mycket, kan du bli strandsatta när de inte fungerar. Annan nackdel med fordonsindustrin telematik är att de tar
Distraktion

din uppmärksamhet från vägen. Om du försöker att köra säkert medan du talar i telefonen (handsfree eller ej), smyga blickar på din GPS, och försöker titta på vägen samtidigt, kan din uppmärksamhet blivit så uppdelad att du är mycket mer benägna att hamna i en olycka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113036.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.