Citroen C3 Egenskaper

Citroen C3 är en liten bil som tillverkas av det franska företaget från 2002 till idag. Större än en "stadsbil" som Daimler AG Smart Car men mycket mindre än vanliga kompakta bilar, var C3 designad av teamet av Donato Coco och Jean-Pierre Ploue, som gjorde sig ett namn med utformningen av Renault Twingo . 2002 Debut

Citroen C3 introducerades på Frankfurt Motor Show i september 2001 och erbjöds till allmänheten till försäljning tidigt nästa år. Baserat på arkitektur och karaktär C3 Lumiere Concept Car avslöjade på 1998 Mondial Automobile Show är Citroen C3 klassificeras som en "SuperMini" bil i England eller en "subcompact" i Amerika. Ett utmärkande drag i designen är de dubbla valv sträcker sig från kombi i den bakre till den sluttande huven på framsidan för att skapa en flödande taklinje och erbjuda en betydande mängd innerutrymmen för en så liten bil. Motorstorlekar tillgängliga vid lansering var 1,1, 1,4 och 1,6 liter, med bränsleinsprutning versioner erbjuds på 1,4 och 1,6 liter storlekar. Femväxlad manuell växellåda kom standard, även om köparna kan också välja semi-manuell med växelpaddlar eller en halvautomatisk växellåda med både manuella och automatiska lägen. Andra funktioner som ingår elektrisk taklucka, automatisk luftkonditionering, bakre parkering sensor och automatisk regn-känsliga vindrutetorkare.
2006 Facelift

franska biltillverkaren gav Citroen C3 en redesign 2006 --- kallas "en ansiktslyftning" av många i branschen --- som moderniserat den övergripande utformningen av bilen och förbättrade detaljer i kupén. Den bakre belysningen montering omarbetades för att inkludera en ljus mittsektion, och den främre stötfångaren blev mer framträdande för både ökad estetik och säkerhet. Luftintaget till motorn gjordes bredare för att öka luftflödet, var kylargrillen omarbetats och Skylthållare ompositionerades. Interiör omarbetningar inkluderade en ny instrumentpanel med en ljus kombiinstrumentet som presenterade lättare att läsa mätare och displayer. Insidan paneler av de främre och bakre dörrarna var också omgjorda för att vara mer ergonomisk och styrinrättningen presenterade mer reaktiv operation som gjorde att köra i högre hastigheter lättare och säkrare.
2009 Andra generationen (MKII)

En fullständig omarbetning av Citroen C3 infördes 2009 som bygger på framgången med 2002 Citroen C3 och lagt till många nya framsteg och omarbetningar. Den mest uppenbara skillnaden mellan årsmodellerna var Zenith vindrutan som välvda upp och över fronten på bilen och utvidgas ovanför huvudena på de passagerare, som erbjuder ett extremt brett synfält. Motorn erbjöds i storlekar från 1,1 liter med åtta ventiler i den lägre delen till 1,6 liter med bränsleinsprutning och 16 ventiler i den övre änden, med både diesel-och bensinmotorer versioner tillgängliga. Transmissioner erbjöds vid en vanlig femväxlad manuell eller en valfri manuell /automat för top-end 1,6 liters, 15-valve version. En omtalade inslag av MKII redesign var minskningen av koldioxidutsläppen, med nivåer sägs vara under 100 gram per kilometer, en första för en Citroen produktion bil. Många tweaks och omkonstruktion av exteriören och interiören sattes för att skilja den nya modellen från den gamla.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113017.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.