Typer av traktormotorer

När många människor tänker på motorer, kommer den moderna bil till sinnet. Pre-dejting användningen av bilen, dock är traktorn. Självgående traktorer och andra jordbruksredskap var några av de första enheterna som ska utvecklas under den industriella revolutionen. Traktorer först drivs med ånga och sedan uppgraderas till bensin och diesel. Steam

Innan bensin-och dieselmotorer blev vanligare, var traktorer drivs med ångmaskiner. Ångmaskinen först gjordes populär av uppfinnaren James Watt, som gjort betydande förbättringar av befintliga motordesigner 1769. Medan ångmaskiner började användas i stora fabriker, såg uppfinnare snabbt sitt värde i fältet och utvecklat lantbruk som drivs av ånga. Vid 1890 var cirka 3000 ångmaskiner traktorer byggs varje år. Antalet ånga byggda traktorer skulle stiga till 5.000 per år vid 1900.

Ångmaskin traktorer använder kol för att värma en panna, vilket skapar en stor mängd tryck. Detta tryck skickas sedan till cylindrar, vilka används för att förflytta hjulen och mekaniska jordbruksredskap. Idag, moderna traktorer använder mer avancerade kraftkällor, men många ångmaskiner traktorer är fortfarande verksamma och kan ses på museer eller parader.
Bensin

Traktor med bensin motorer utvecklades inte långt efter sina ånga motsvarigheter. Den första traktor som drivs på bensin byggdes 1892 av uppfinnaren John Froelich. Denna uppfinnare skulle gå på att göra hans design känd genom John Deere traktor företag, som finns i dag.

Bensin traktormotorer använda förgasare att sätta gasen i en förbränningskammare. När ett tändstift tänder bränslet, är en cylinder tvingas tillbaka. Kraften från dessa rörliga cylindrar är vad som rör hjulen och driver de övriga funktionerna i en traktor. Traktorer drivs med bensin är fortfarande populära idag. Många små traktorer, såsom traktorer hem gräsmatta, är gasdrivna tack till den gränslösa bensin. Dieselmotorn var uppkallad efter sin uppfinnare
Diesel

, tysk mekaniker Rudolf Diesel. Patentet för denna motor lämnades in 1892, och motorn var utformad som en effektivare enhet än ångmaskiner. Först var dock dieselmotorer för stora för att kunna användas på traktorer och förvisades till fabriker och fartyg.

Tillverkningen blev mer avancerade, dieselmotorer krympte i storlek och ökad effektivitet. Numera traktorer med dieselmotorer är mycket populärt, särskilt på stora traktormodeller. Diesel traktorer kan verka på bio-diesel, vilket innebär att jordbrukare kan odla sin egen anläggning bränsle och använda den direkt i dessa maskiner. Dieselmotorer är oftast enklare än sina bensindrivna konkurrenter och använder luft värms under kompression i cylindrarna för att antända bränslet utan användning av tändstift.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112971.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.