Typer av förarstolar

Bland alla saker föraren titta på när man väljer en bil, en av de viktigaste delarna som kan gå förbises är förarsätet. En förarens komfort och säkerhet beror till stor del på sätet, och olika platser är bäst för vissa typer av bilar. Välja det bästa sätet kräver mer än bara ett första intryck från en provkörning. Säten

säten är förare säten som sträcker sig in i bilen och ansluter till passagerarsätet och bildar en lång bänk som kör bredden på bilen. Säten har oftast tjocka kuddar och plysch fällbara armstöd. Vissa säten är breda nog att rymma en tredje passagerare i framsätet. Säten är idealiska för lyxbilar, där komfort är en prioritet för förarna.

Sittbänkar kan kläs i vilket material som helst, även om tyg och läder är vanligast. Split säten gör att föraren och passageraren att kontrollera sina sitsjustering självständigt välja rätt vinkel, höjd och tonhöjd för maximal synlighet och komfort. De flesta har en manual liggande spak och manuella eller motoriserade reglage för andra justeringar. Vissa säten har även uppblåsbara ländryggen kuddar och omfattar värmeelement för en varm plats när i kallt väder.
Skålade säten

skålade säten är bland de vanligaste typerna av drivrutiner säten. De inkluderar en öste bas och en hög rygg. Skålade säten är installerade och röra sig oberoende av andra platser, vilket ger dem ett större utbud av rörelse som justerbara säten. Vissa skålade säten har manuella spakar för liggande och framåt och bakåt, medan andra använder multi-point justeringar för motoriserad kontroll.

Skålade säten är vanligast i sportbilar och små kupéer. Vissa stadsjeepar och minibussar använda även skålade säten för baksätespassagerarna. För fordon med en manuell växellåda och golvmonterad shifter, måste förarsätet vara en sits för att lämna plats för växelreglaget mellan föraren och passageraren.
Racing Seats

Racing säten likna skålade säten, bara med en mycket djupare bas och extra utrustning. Ett sätt att identifiera en racing stol är av bolster, som är breda delar på sidorna av racing säten som håller föraren på plats vid tvära svängar. Bred stärker göra stolen svårare att komma in och ut ur, men bidra till att säkra föraren under racing. Racing säten har också en rad öppningar för att installera en fem-punktsbälte, som korsar över förarens överkropp och fäster mellan benen för ökad säkerhet. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112952.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.