Hur gör jag repatriera en bil till Europa?

Registrerade ägare av bilar kan lätt transportera sina bilar tillbaka till Europa. Alla medlemsländer i Europeiska unionen kräver samma tullformaliteter. Icke-EU-medlemmar har olika tullsatser. Fordon som kommer till Europa från utlandet måste följa lokala säkerhetsföreskrifter och inspektion regler innan de kan registreras. Beroende på vilken typ av bil, kanske kostsamma modifieringar behövas. Det finns olika sätt att fartyget fordon. Den dyraste vägen kallas hus till hus. Den billigaste heter hamn till hamn. I alla fall, ägare måste ingå avtal med ett certifierat internationellt rederi. Saker du behöver
titeln fordon
tulldeklaration
konossement
Visa fler instruktioner
Frakt fordonet till Europa
1

Kontakt ett internationellt rederi i en stor hamn som ligger närmast ditt hem. Fråga om priser för "hus till hus", "port till port" och "hus till port" eller "port till house" för en bil transport. Ring flera företag och jämföra deras priser. Också, avgöra om det är billigare för dig att köra bilen till hamnen själv eller har rederiet plocka upp vid ditt hus. Typiska kunder som bor i eller i närheten av stora internationella hamnstäder som Los Angeles, Houston och New York spara pengar genom att köra bilen själv till den grad att lastningen.
2

Fyll en tulldeklarationsformuläret på pålastningsställe med rederiets agent. Ta bort alla taggar från bilen. Om du är medborgare i någon av Europeiska unionens medlemsländer, kan du ta hem din bil utan några tullavgifter om du kan bevisa att din första bostad var utanför EU i mer än ett år, räknat från den dag fordonet lastas ombord på fartyget. Bifoga kopior av hyreskontrakt, räkningar och byggentreprenader till tulldeklarationsformuläret att bevisa frånvaro som varar längre än ett år. Om du inte har levt utanför EU i mer än ett år, måste du betala tull värda 19 procent av bilens uppskattade värde vid hamnen i posten i Europa, om bilen köptes utanför EU. Det uppskattade värdet på bilen avgörs genom ett köpebrev som skall lämnas vid anmälan.
3

Håll din kopia av konossementet på ett säkert ställe. Utan den kommer du inte att överlämnas bilen på resmålet. Konossementet är ett viktigt dokument som fastställer bilens ägare när den är i transit. Titeln ska bifogas räkningen sementet. Titeln och konossementet är nödvändigt att registrera bilen vid destinationsorten, tillsammans med ett giltigt kontrollintyg i de flesta europeiska länder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112929.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.