Hur Cars förorenar jorden?

Vetenskapliga forskare och miljö-förespråkare talar ofta om bilarnas miljöpåverkan. De miljontals bilar på vägarna idag, tillsammans med framväxande marknader för bil konsumtion, såsom Kina och Indien, bidrar avsevärt till många av de största miljöfrågorna. Bilar förorenar jorden på olika sätt och av olika skäl. Produktion

En bil produktion, lätt förbises, spelar en viktig roll i att bilens miljöpåverkan. Bilar använder metaller och andra material som leverantörer måste producera med gruvverksamhet världen över. Turning råvarorna till bildelar förbrukar energi, kommer till stor del från icke förnybara källor. Auto fabriker använder också stora mängder energi och upptar stora skiften. Biltillverkare behöver ännu mer mark för asfalterade testa grunder.
Fossila bränslen

Trots ökningen av hybrid-elektriska fordon och alternativa bränslen, de flesta nya och begagnade bilar brinner fortfarande bensin eller dieselbränsle. Båda dessa bränslen kommer från petroleum, som har sitt ursprung djupt i jorden. Borrning efter olja är ett störande process till den omgivande miljön. Raffinaderier som process råolja till fordonsbränsle bidrar ytterligare föroreningar till miljön och förbrukar extra energi.
Alternativa bränslen

Alternativa bränslen såsom el, har sin egen miljöpåverkan. Betydande mängder elektricitet för att ladda alla-elbilar kommer från koleldade kraftverk. Dessa producerar skadliga koldioxidutsläpp och använda en nonrenewable bränsle för att producera el. Väte är ett annat alternativt bränsle alternativ, men det kräver stora mängder energi för att producera. Detsamma gäller för spannmålsetanol, vilket kräver vatten för att bevattna majs för månader före skörd och omvandling till bränsle.
Utsläpp

En bils utsläpp är dess mest direkta och synligt bidrag till föroreningen. Motorer som bränner bensin eller diesel utvisa giftiga gaser. Dessa inkluderar koldioxid, som ansamlas i atmosfären och bidrar starkt till den globala uppvärmningen genom växthuseffekten. Bilar kan också läcka vätskor, inklusive olja, bränsle, batterisyra och kylvätska, som alla kan enkelt skriva vattensystem och äventyra hälsan för människor, växter och djur.
Avfallshantering

Slutligen bilar förorenar när de inte längre kan arbeta. Vissa material, som glas och metall, är mycket återvinningsbart. Men slutar mycket av ett skrotat bilens massa upp i en deponi eller skroten. Detta bryter ner långsamt över tiden, utgör ytterligare miljörisker från de kemikalier inuti Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112740.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.