Definition av Totalvikt

Totalvikt är en gradering som används för att indikera den totala vikten av ett fordon. Detta betyg sätts av fordonstillverkaren. Totalvikt bestäms av hur mycket vikt ett fordon kan transportera utan att skada sig själv eller på vägen och bli en säkerhetsrisk. Regler och verkställighet av totalvikt varierar från stat till stat. Kommersiella fordon som transporterar visst gods är föremål för verkställighet politik. Identifiering

totalvikt är den högsta tillåtna totalvikten för ett fordon när den laddas. Detta omfattar de faktiska fordonet samt bränsle, passagerare och gods. Detta är en fast vikt som sätts och specificeras av fordonstillverkaren.
Certifieringsetikett

Fordonets Certifieringsetikett indikerar brutto gränsen fordonets vikt. Detta kan vanligtvis hittas på fordonets ram innanför förardörren. Dessutom är denna information brukar anges i instruktionsboken.
Betydelse

totalvikt är viktigt att veta för såväl underhåll av fordonet och säkerhet. När denna gräns överskrids, kan det skada drivlinan och upphängning av fordonet. Dessutom kan det påverka bromsning, manövrering och övergripande driftsäkerhet. För kommersiella fordon, är totalvikt mätt att slippa överbelastade lastbilar skador vägar.
Nyttolast och Gross Vehicle Weight

nyttolast är relaterad till totalvikt. Nyttolast kapacitet är vikten på fordonet kan bära men innefattar inte vikten av själva fordonet. Många certifieringsetiketterna ingår uppgifter om nyttolast, vilket bestäms av både gods och passagerare vikt.
Förordningar

Totalvikt föreskrifter huvudsakligen genomförs för kommersiella fordon som transporterar stora eller farliga laster. Dessa regler varierar från land till land, men i många fall fordonen måste visa en Department of Transportation nummer, som används vid övervakning av ett företags säkerhetsinformation under revisioner. Vid denna tid, kan informationen om totalvikt bedömas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112727.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.