Information om Framhjulsdrift

Ett sätt att klassificera bilar och lastbilar är genom deras enhet konfigurationer. Detta avser vilka hjul som faktiskt ger den drivande kraften: framhjulen, bakhjulen, eller alla fyra hjulen i fyrhjulsdrivna modeller drive. Varje enhet konfiguration har sina egna fördelar och nackdelar, men framhjulsdrift är särskilt omtvistad trots sin popularitet med biltillverkare. Funktion

En bil som använder framhjulsdrift får sin drivkraft, liksom all dragkraft för styrning, från de två framhjulen. De bakre hjulen spinner helt enkelt att hålla den bakre änden av fordonet stabil. En framhjulsdriven konfiguration har motor och transmission är ansluten till den främre differentialen och hjulen via spindlar snarare än en enda axel. Detta beror, förutom att driva bilen, framhjulen måste svänga för att ge styrning.
Historia

Framhjulsdrift bilar började dyka upp i amerikanska marknaden under 1980. Vad som började som en trend från europeiska biltillverkare småningom omfattar majoriteten av modeller gjorda av de stora amerikanska biltillverkarna, liksom import från Asien. Under hela 1990-talet, var bakhjulsdrift reserverad för ett fåtal modeller, inklusive vissa lastbilar, sportbilar och stora fordon lyx. Men sedan början av 2000-talet, har biltillverkare ökat antalet bakhjulsdrivna erbjudanden.
Fördelar
p Det finns flera fördelar med en front- wheel drive konfigurationen. Eftersom det inte finns något behov av att åstadkomma mekanisk koppling mellan den främre motorrummet och bakaxeln (via en trans-axel), framhjulsdrivna system sparar pengar och minska vikten. Samtidigt

, front- fyrhjulsdrivna bilar har motorn ligger direkt ovanför drivhjulen, sätta motorns vikt att arbeta i tvinga hjulen nedåt mot vägytan och vilket ger bättre dragkraft. Framhjulsdrivna bilar använder också en tvärställd motor mount, med längden på motorn vinkelrätt mot fordonet. Detta eliminerar behovet av långa kåpor för att innehålla stora motorer och frigör mer utrymme för inre rum, som i den klassiska "cab-forward" designen.
Nackdelar

Framhjulsdrift har också sin del av nackdelar. En stor nackdel är det fenomen som kallas vridmoment styra. Detta beror på att framhjulen har en begränsad mängd dragkraft, som måste delas mellan drivkraft att köra bilen med sidokraft att styra den. Resultatet är dålig hantering prestanda jämfört med bakhjulsdrivna bilar, där framhjulen används endast för styrning.

Annan brist hos framhjulsdrivna systemet är den ojämna balansen av bilar som har all sin vikt, inklusive motorn och drivkomponenter, mot framsidan av bilen. Bakhjulsdrivna fordon kräver ytterligare drivkomponenter nära bakhjulen, vilket distribueras bilens vikt jämnare.
Säkerhetsfrågor

En anledning till att biltillverkare var så angelägna om att anta framhjulsdrivna bilar hade att göra med fordonssäkerhet. Eftersom bakhjulsdrivna fordon med främre motorerna har mindre tyngd över drivhjulen, halka var vanligt på hala vägar. Förare försöka bekämpa detta genom att placera aska block eller andra tunga föremål i stammarna av bakhjulsdrivna bilar.

Moderna säkerhetssystem som låsningsfria bromsar och antisladdsystem gör säkerhetsfrågor i samband med bakhjulsdrift kör bil i stort sett föråldrade. Ta bort denna fördel gång innehas av framhjulsdrift var en stor del av återkomsten av nya bakhjulsdrivna bilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112668.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.