Hur man målar Metallic Cars

Att anlita en professionell att måla din bil kan bli dyrt. Proffs tar betalt allt från $ 300 till mer än $ 1000 beroende på vilken typ av lack. Som ett alternativ, göra det själv med hjälp av samma teknik som många proffs. Processen kräver inte mycket skicklighet, bara tid och lite tålamod. Måla en metallisk bil kräver bara lite mer ansträngning eftersom du täcker en djärvare yta. Däremot kommer du att vara på god väg att äga en nyare-letar bil. Saker du behöver
Bil sprayfärg
Spray primer
Loose-grit sandpapper
Bil Cleaner Review Maskeringstejp
Klarlack
Visa fler instruktioner

1

Välj vilken typ av färg din önskan. Till exempel kan du välja måla bilen en annan metallisk färg eller välj en matt färg. Också välja den bästa kvaliteten av färg för jobbet. Om din bil kommer att utsättas för extrema väderförhållanden, välja en mer hållbar produkt.
2

Tvätta bilen noggrant för att avlägsna smuts och olja. Välj en rengöringsprodukt som är gjord för avfettning. Detta kommer att säkerställa att alla svåra att rena utrymmen städas ordentligt. Addera 3

Använd vattentät, lös-grit sandpapper att slipa ner bilen. Loose-slippapper är avsedd för större slipning jobb. Syftet med slipning är att jämna bilens yta och skapa en mer vidhäftande plattform. Du behöver inte slipa bort den gamla färgen.
4

Skölj sand partiklar från bilens yta. Lämnar sandpartiklar på bilar ytan skapar gupp under din ny lack.
5

Låt bilen torka. Försök att tillämpa färg eller primer på en våt bil kan orsaka droppar, rinner och självhäftande problem.
6

Använd målartejp för att täta de områden av bil du inte vill måla. Som ett alternativ, ta bort dessa områden. Till exempel, ta bort stötfångarna.
7

Applicera primer. Detta är ett viktigt steg i att måla en metallisk bil. Primer används för att förbereda bilen för den nya färgen. Eftersom du målar över en metallisk yta, behöver du primer för att täcka den befintliga färgen och glans. Detta säkerställer att den nya färgen ser ut som det ska och inte är ett resultat av den gamla färgen blandas med den nya färgen. Spraya på primern, hålla de kan om 4-6 inches från ytan. Låt primern torka i ungefär en timme.
8

Spraya på den nya färgen, hålla burken ca 4 till 6 inches från bilens yta. Om du sprayar färgen för tjock, kommer det att orsaka körningar och droppar. Undvik måla linjer genom att spraya stora sömlösa områden individuellt. Till exempel, spraya hela dörren på passagerarsidan från globlinjen till globlinjen. Låta en delvis målad yta torka orsakar ojämna kanter när du fortsätter. Låt färgen torka innan du fortsätter.
9

Applicera avslutande klarlack. Låt bilen att helt torka i cirka 24 timmar.
10

bort målartejp och /eller byt nonpainted områdena i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112580.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.