Vilka delar behövs för att bygga en elbil?

Elbilar är sakta på att bli verklighet, med de flesta stora biltillverkare som uppvisar någon typ av elbil, antingen i konceptet form eller som en produktionsmodell. Elbilar är attraktiva eftersom de inte kräver bensin som bränsle och de producerar inga skadliga utsläpp. Dock måste elbilar utnyttja komplexa tekniska system för att göra detta möjligt. Det tar många delar att bygga en elbil. Kropp och Chassi

På sätt kroppen och chassit av en elbil är liknande de hos en konventionell, bensindriven bil. Det finns dock några viktiga designelement skillnader. Kroppen av bilen måste vara tillräckligt stor, och chassit stark nog att bära upp vikten av batterier och andra elektriska komponenter. I vissa fall elbilar har bara två säten, med baksätet området används istället för dessa specialiserade komponenter. Addera Elmotor

Elmotorn är i centrum för en elbil. Den ersätter den bensinmotor och utför mycket samma uppgift, omvandla energi från bränsle i rörelse som sedan kan överföras till hjulen. Vissa elbilar har en enda stor elektrisk motor under huven. Andra använder flera små elektriska motorer som kan monteras nära, eller till och med inne, hjulen.
Batterier

En elbil bränsle är el, som måste lagras i ombord batterier. Battery-tekniken är en av de begränsande faktorerna i elektriska fordon design, eftersom batterierna måste kunna hålla tillräckligt med ström för ett praktiskt sortiment av körning innan bilen behöver laddas. Batterierna är också ofta tunga och skrymmande, råna utrymmet från passagerarutrymmet eller bagageutrymmet. Nya typer av batterier lovar att möjliggöra framtida elbilar att bli lättare och ännu effektivare.
Gas Engine (tillval)

Några elbilar faktiskt fortfarande innehålla en gasmotor . Detta är förvisso sant av hybrid-elektriska fordon, som använder gas och el omväxlande. Även en helt elektrisk bil kan fortfarande innehålla en liten gasmotor som kan användas som en generator för att skapa mer el på längre turer eller när det är omöjligt att ladda bilens batterier genom att koppla i. Dessa gasmotorer faktiskt inte köra bilen, utan snarare producerar el som sedan driver bilen själv genom elmotorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112535.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.