Hur man avkoda en Chevy VIN

Varje bil har en Vehicle Identification Number (VIN) som identifierar det, baserat på egenskaper såsom året, märke, modell och kropp stil. En VIN består av en sekvens av 17 bokstäver och siffror som uppfyller International Organization for Standardization (ISO) standarder. Avkodning en VIN för en Chevrolet fordon kan inte bara ge en stor mängd information om fordonet, men också kan hjälpa till att bestämma giltigheten av VIN som visas på fordonet. Instruktioner
1

Hitta VIN-nummer, som ligger på vänster sida av instrumentpanelen, genom att titta genom vindrutan i bilen från utsidan. Om du inte kan läsa VIN från detta läge, se dekal på dörrstolpen på förarsidan av bilen eller Certificate of Titel och registrering.
2

Leta upp de tre första tecknen i VIN, som representerar Identifiering World Tillverkare. Chevrolet fordon börjar alltid med 1G, designerar General Motors företaget, och det tredje definierar det specifika tillverkaren. Exempelvis Läs 1G1 står för Chevrolet bilar och 1GC står för Chevrolet lastbilar.
3

siffrorna 4 till 8 för att hitta avsnitt Vehicle Beskrivning. Digit 4 definierar plattformen och siffran 5 definierar serie av Chevrolet fordon. Digit 6 ger en beteckning för kroppen typ. Till exempel representerar antalet 1 a tvådörrars coupe, 2 representerar en två-dörrars, 3 en två-dörrars cabriolet, 5 en fyra-dörrars sedan, 6 en fyra-dörrars halvkombi, 8 en fyrdörrars vagn och 9 a fyra-dörrars stationsvagn. Digit 7 är representativ av fasthållningsanordning som används i Chevrolet fordon. Digit 8 är en indikation på motortyp.
4

Identifiera den 9: e genom 11th siffran i VIN, vilka är kända som de produktionssiffror. Den nionde siffran är kontrollsiffra används av US Department of Transportation för VIN validering. Den 10: e siffran står för modellåret, med "X" är för 1999 års modell, "Y" för 2000, "1" för 2001, "2" för 2002 och så vidare. Den 11: e siffran anger monteringsfabrik där fordonet tillverkas.
5

Läs de återstående sex siffrorna för att förstå bilens serienummer som tilldelas i storleksordningen produktionen. För Chevrolet fordon, skulle det första fordonet vara 100001.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112534.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.