Hur du fyller Pentan på tankbilar

Pentan är en förening som är blandad med bränsle och används som ett jäsmedel för polystyren applikationer. Det är extremt brandfarligt, och den huvudsakliga pentan faran kommer från när den har kombinerats med oförenliga material och producerar kolmonoxid och koldioxid. Av denna anledning processen för hur man laddar pentan på en tankbil är extremt reglerat. Det finns en strikt, men enkel, förfarande som måste följas för att säkerställa att pentan är laddad på ett säkert sätt. Saker du behöver
Tanker specifikationer
Andningsmask (klassad för kolmonoxid /koldioxid) katalog Kemiskt resistenta handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

igenom tankbilen specifikationer. Endast vissa typer av tankfartyg ska klassificerade med fack tillräckligt säkert för att innehålla och styra pentan laster. Facket måste ha en automatisk ventilation och temperatur-system med en lämplig back-up system på plats och i funktionsdugligt skick. Om din tanker inte har dessa eller om du inte har skriftlig dokumentation på tankfartyg, inte fylla på pentan. Tankfartyget måste också ha ett fack för pentan som är helt separat från alla andra avdelningar på lastbilen, vilket är det viktigaste kravet, eftersom det kommer att förhindra pentan från att blandas med oförenliga material
2

. Don lämplig säkerhetsutrustning. Använd en andningsmask eller full ventilator med ett filter som är klassad för luftburna kemikalier, speciellt kolmonoxid och koldioxid. Bär skyddsglasögon, inte glasögon, du vill att hela området kring ögonen skyddas. I händelse av spill eller stänk av pentan, kan föreningen få upp under skyddsglasögon och i ögonen. Också bära kemikalieresistenta handskar. Så länge de är klassade för att vara resistent mot bensin, kommer de att vara tillräcklig.
3

Bring tankfartyget temperaturen ner till 35 grader Celsius. Om den omgivande temperaturen (utomhustemperatur) kommer att vara över 20 grader Celsius, bara ladda pentan i de tidiga morgontimmarna (före kl 11) eller efter solnedgången (efter 07:00). Pentan har en mycket låg kokpunkt och kommer att påverkas av utetemperaturen.
4

Anslut belastningsslangen till tankfartyget inlopp. Öppna pentan utbud och låt den fylla slangen innan du slår på slangpumpen, vilket kommer att minska den mängd syre pentanen kommer att interagera med. När du är klar laddar du stänga av pumpen, täta pentan utbudet, försegla tankfartyget inlopp, ta sedan bort och mössa slangen från tankbilen. Öppna pentan utbudet igen och dränera pentan kvar i slangen tillbaka in i utbudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112418.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.