Hur man tar bort en Turbo 350

Ta en GM Turbo Hydromatic 350 överföring från en lastbil, bil eller SUV kan åstadkommas genom de flesta bil-entusiaster med lite planering och några verktyg. Den TH350 är en tre-växlad automatlåda som används i en mängd olika bilar, lastbilar och 4x4 går tillbaka till mitten av 1960-talet. Den använder en vätskefylld momentomvandlare för att överföra kraft från motorn genom transmissionen till drivaxeln eller momentfördelare av fordonet. Det är en pålitlig överföring som är mycket lätt att ta bort och byta ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
SAE skiftnyckel satt
1/4-tums enhet socket uppsättning
3/8-tums enhet socket uppsättning
växellådslyft
Olje-drain pan eller hink
Visa fler instruktioner
1

koppla bort batteriet så att motorn inte kan vridas när dina händer är runt momentomvandlaren och svänghjul. Säkerheten är alltid det första bekymmer med ett projekt som detta.
2

Palla upp fordonet och placera alla fyra hörnen på pallbockar. Vara säker på att du arbetar på en fast, plan yta så att de står inte rör sig, vilket gör att bilen att flytta eller falla när du arbetar med den.
3

bort drivaxeln från fordonet. Det kommer att finnas fyra bultarna som håller axeln till sändutmatningen oket. Ta inte bort slip oket baktill överföringen. Detta kommer att tillåta vätska att fly från transmissionen.
4

Lokalisera medlem transmission korset som löper tvärs över fordonet. Det är en inramad bit stål som är bultad till ramskenorna och håller upp transmissionen. I centrum kommer det att finnas flera bultar som går in i växellådan fästet från tvärbalken. Du kommer att behöva ta bort dem.
5

Placera en domkraft eller växellådsdomkraft under sändningen och ta bort skruvarna som håller fast tvärbalk i ramen och ta bort tvärbalken. Skruvarna kan vara svårt att få reda på om de aldrig har tagits bort, så du kan behöva värma dem med en ficklampa eller använd en god penetrerande olja på dem.
6

Lokalisera och ta bort de två stål transmission-svalare linjer på passagerarsidan av transmissionen. Du behöver en öppen fast nyckel eller en flare skiftnyckel för att ta bort beslagen. Var noga med att inte vrida eller crimp ledningarna så att du kan återanvända dem. Placera en långpanna eller hink under raderna för att fånga några transmissionsolja som kan rinna ut.
7

Flytta till framsidan av sändningen och lokalisera inspektionsluckan. Ta bort skruvarna som håller det på. Det finns fyra 10mm skruvar i locket. Du bör nu kunna se momentomvandlaren och svänghjulet.
8

Ta bort de fyra skruvarna momentomvandlare som ansluter momentomvandlaren och svänghjulet tillsammans. Du kommer att behöva rotera motorn för att komma till alla bultar, så en hjälpare kan spara dig mycket tid här. Har din hjälpare sätta en socket och breaker bar på vevaxelbulten i centrum av den harmoniska spjället på framsidan av motorn. Detta kommer att tillåta honom att rotera motorn för dig som behövs.
9

lokalisera och ta bort bultarna balanshjulkåpan från transmissionen. Det finns fyra på de flesta modellerna, men beroende på bil kan det finnas fem. Dessa skruvar är de som omger bell bostäder och säkra överföringen till baksidan av motorblocket.
10

Skjut överföringen tillbaka långsamt, se till att momentomvandlaren stannar på transmissionen. När du är säker på att du är fri från hinder, sänk transmissionen till marken och dra ut den från under fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112405.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.