Hur man avkoda en Vehicle Identification Number

VIN numret - Vehicle Identification Number - kan hittas på varje bil och kan ge dig en mängd information om ursprunget till bilen. VIN är som en bils födelsebevis: Det kommer att berätta var och när bilen gjordes, och vad de ursprungliga specs var. Department of Motor Vehicles och försäkringsbolag använder VIN-nummer för att identifiera nya bilar och att spåra förstörda och kraschade bilar. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din bil. Den VIN kan vanligtvis hittas i en av tre ställen: på en skylt placerad på vänster sida av instrumentpanelen (ser ut genom fönstret från utsidan för att se skylten), på den vänstra dörrstolpen på certifiering etikett, eller på bilens titel. VIN-nummer är 17 siffror, som den här: 2FTRX18W1XCA01212
2

Den första siffran anger landet. Den första siffran i vårt urval VIN är "2", vilket indikerar att fordonet gjordes i Kanada. Andra tänkbara alternativ: 1, 4 eller 5 (USA), 2 (Kanada), 3 (Mexiko), 6 (Australien), 9 (Brasilien), J (Japan), K (Korea), S (England), T (Tyskland), V (Frankrike), W (Tyskland), Y (Finland, Sverige) och Z (Italien).
3

De nästa två siffrorna anger tillverkaren och göra om bilen. Den andra och tredje siffran i vår VIN (FT) indikerar att detta är en Ford F-150. Andra vanliga tillverkarkoder är: A (Alfa Romeo), B (Dodge), C (Chrysler), D (Daihatsu), E (Eagle), G (General Motors), H (Honda /Acura), J (Jeep), L (Lincoln), M (Mitsubishi), N (Nissan /Infiniti), P (Plymouth), S (Subaru), T (Toyota /Lexus), och V (Volkswagen).
4

De närmaste fem siffror ger dig information om den här specifika fordon, liksom fasthållningsanordning, dörrar och kroppstyp. Mata in vår exempelkod i en online VIN avkodare (se resurser), berättar att koden RX18W är för en F150 pickup med standard bromsar och en 4.6L motor.
5

De nästa tre siffrorna produktion nummer. Den nionde siffran är "kontrollsiffra," används av DMV och oher enheter för att validera ditt VIN. Den 10: e siffran är tillverkningsåret, vilket är 1999 i vårt urval VIN (X). Andra år börjar på B (1981) går till Y (2000) och sedan börjar med siffror och går upp, till exempel:. 2001 (1), 2002 (2)
6

11th siffran ger dig information om produktionsanläggningen. Du kan oftast få denna information från tillverkaren eller en tillverkare-specifik VIN hemsida. Enligt Ford Fleet hemsida, visar vårt urval VIN denna bil gjordes i Fords Ontario anläggning.
7

De sista fem eller sex siffrorna är serienummer för din bil, tilldelas i den ordning som den kommer av produktionslinjen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112397.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.