Hur man tar bort Tandem Trailer Springs

Ta bort fjädrarna från en tandem-axle trailer är inte mycket annorlunda från en enaxlig släpvagn men det finns fler fästelement att hantera. Om du tar din tid och arbeta metodiskt, kan du fylla i ett projekt som detta i ett par timmar. Jobbet kan fyllas i med handverktyg för det mesta. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruvnyckelsats
Hylsnyckelsats
rörtång
Breaker bar
Dead slag hammare
Acetylensyrgasskärning
ficklampa set
Visa fler instruktioner
1

Jack upp släpet och ställa det säkert på en uppsättning pallbockar. Använd pallbockar betyget för vikten för släpvagnen.
2

bort hjulen med en rörtång eller breaker bar. Skjut domkraften under en av axlarna.
3

Ta U-bultarna som håller axeln till våren axeln att domkraften stödjer. Sakta sänka axeln bort från fjädern, ställer den på en annan uppsättning pallbockar eller block.
4

Flytta uttaget till den andra axeln och ta bort U-bulten på denna axel också. Sänk den och stödja det också. U-bultar lättast bort genom att skära dem med en ACETYLEN skärbrännare. De får aldrig återanvändas.
5

Demontera skruvarna som håller fast fjädern. Du kan börja i ryggen eller framtill. Lämna centrum på plats tills alla andra bultar är ute, dock.
6

Applicera värme till bultarna med facklan för att hjälpa fria dem. Om de har varit under våren och hängare för en lång tid, kommer korrosion och rost vara en faktor. Om dessa fjädrar återanvänds, vara noga med att inte smälta bussningarna.
7

Ta bort alla fyra skruvar på framsidan och baksidan av fjädrarna först. Dra fjädrarna ner kommer att släppa dem ur galgar något.
8

Lossa skruvarna på equalizern i mitten av de två fjädrarna och dra varje vår ut equalizern. Om de inte kommer ut lätt, kan du värma dem eller använda en död slag hammare för att hjälpa dem tillsammans. Var försiktig om du använder en hammare för att driva våren från hängaren eftersom de kan dyka fria oväntat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112381.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.