Delar av en modell T

Ford Model T var en populär bil producerades mellan 1908 och 1927 av Henry Fords Ford Motor Company. Finns i flera olika organ stilar och utföranden, T-Forden var den första massproducerade bilen som var överkomliga för medelklass-amerikaner. Även enkla med modern standard, presenterade Model T otaliga innovationer som hade en direkt inverkan på utvecklingen av bilar under nästa århundrade. Body

En stor källa av modell T: s framgång var dess mångsidighet. Under åren har det tillverkats i flera olika stilar för att passa behoven hos stads-, landsbygds kommersiella och privata bilister. Medan många av de mekaniska komponenterna förblev densamma, olika organ vagnar användes för Model T coupe, herrgårdsvagn, sedan, roadster, och även en modell T-pickup. T-Forden fanns med två eller fyra dörrar och flera olika konvertibla eller fasta toppar. Denna mångsidighet bidrog till stark försäljning och ledde till modern praxis av allmän arkitektur, med moderna biltillverkare med en enda bildruta som grund för flera olika modeller.
Motor

Model T drevs av en förbränningsmotor bensinmotor. Motorn var en inline 4-cylindrig modell med en på 2,9 liter och en utsignal från omkring 20 hästkrafter. Modell T också anställt en motor fram /bakhjulsdrift konfiguration, vilket sätter standarden som skulle pågå i många år på de flesta massmarknaden bilar. Ford startade också en trend med hjälp av en enda motorblock, snarare än ett separat block för varje cylinder som var vanligt på den tiden det infördes.
Hjul
< p> Model T: s hjul och fjädring har utformats för de primitiva vägförhållanden i Amerika under tidigt 1900-tal. Model T presenterade trähjul fram till 1926, då stål ekerhjul blev ett alternativ. Modell T: s däcken var gummi och anställda rör med en sekundär, yttre slitbanan lagret. Bakhjul var bredare för att få dragkraft, medan framdäcken var mer smal för bättre styrning. Både fram-och bakaxlarna av modell T var solida och användas våren stötdämpare.
Driver Controls

erfarenhet av att köra en modell T var mycket olik den köra en modern bil. De flesta av kontroll av en modell T åstadkoms genom spakar och pedaler. Bilen använde en kopplingspedal, som också fungerat som en växelväljare. En omvänd pedalen används för att engagera den enda backväxel, och en bromspedal begränsa översändandet att bromsa bilen. Throttle och gnista spakarna var beläget nära ratten. Andra instrument som ingår en förgasare kontroll och strålkastare switch. Addera Säkerhetsutrustning

Även om modellen T saknade mest modern säkerhetsutrustning, det var marknadsförs som en säker bil till en offentlig som var mer vana vid hästvagnar och försiktig av bilens hastighet och högljudd drift. Säkerhetsutrustning ingår metall stötfångare och, så småningom, splitterresistent glas. Tire reparationssatser ingick också i vissa Model T och presenterade ett fordon jack och däck patch. Eftermarknad blinkers producerades också, men misslyckades med att fånga på till långt efter modell T avbröts.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112335.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.