Definition av en ekonomi bil

En ekonomi bil är alla bilar som byggs och marknadsförs för att säljas till ett lågt pris, i allmänhet långt under den genomsnittliga kostnaden för en ny bil. Ekonomi bilar behöver inte uppfylla några särskilda krav i fråga om storlek, produktion siffror eller lönsamhet. De flesta stora biltillverkare erbjuda minst en ekonomi bil som en instegsmodell. Historia

Den allra första serietillverkade bilar var dyra contraptions endast avsedda för de rika. Men snart tidiga biltillverkare såg möjligheten att hitta vinster genom att producera prisvärda bilar för massorna. Den Oldsmobile Curved Dash, först såldes 1901, var den första bilen att testa denna strategi. År 1908 blev Fords modell T kvintessensen tidigt ekonomi bil, sälja i stora mängder och föreslå uppfattningen att bilägandet var inom räckhåll för medlemmar i USA: s medelklass. Addera Evolution

Från och med framgången med Model T, blev ekonomi bilar en stapelvara i bilindustrin världen över. Volkswagen Beetle, först introducerades på 1930-talet, var en ekonomi bil som blev en av alla tiders mest sålda bilar och etablerade segmentet ekonomi bil i Europa. Som bil kulturen tog tag i efter andra världskriget, var ekonomi bilar viktigt att utrusta miljontals mellersta-och nedre-klass medborgare med personlig transport, vilket möjliggör förorts migration och en omvandling av landskapet och livsstilar.


Funktioner

Medan alla ekonomi bilar delar deras låga pris, finns det några andra krav eller universella likheter. Många ekonomi bilar är små, stickning i kompakt eller subcompact klass, men detta är inte sant för alla modeller. Storleken på bilen och mängden funktioner är till stor del en funktion av det år under vilket bilen var utformad, dagens ekonomi bilar rutinmässigt innehålla funktioner, såsom obligatorisk säkerhetsutrustning, som bara kan ha varit tillgängliga på high-end lyx modeller som nyligen som för ett decennium sedan. I allmänhet, ekonomi bilar saknar många av de praktiska funktioner som kan vara gemensamma på dyrare modeller. Idag, kan ekonomi bilar saknar sådant som luftkonditionering, power automatiska fönster och dörrlås, stereoapparater premium eller GPS navigationssystem.
Populära ekonomi bilar

Förutom Model T och Volkswagen Beetle, har det funnits många kända ekonomi bilar. Ford Pinto, säljs över hela 1970-talet, var en reaktion på stigande oljepriser och inlett en ny trend mot mindre bilar som var billigare att tanka. Den Honda Civic och Toyota Corolla är japanska ekonomin bilar som är regelbundet bland de mest sålda bilarna i USA. För de praktiska behoven hos förare med familjer, har många ekonomi bilar varit hatchbacks. Nyligen kombi ekonomi modeller inkluderar Honda Fit och Chevy Aveo.
Lastbilar Ekonomi och stadsjeepar

Termen "ekonomi bil" används oftare för att hänvisa till ett pris nivå än en kropp stil och ekonomi lastbilar och stadsjeepar har blivit mer vanliga eftersom dessa typer av fordon växer i popularitet. Små stadsjeepar och crossover utility fordon som Nissan Cube, Scion xB och Kia Sportage är bland ekonomin alternativ i sin fordonsklass. Toyotas Tacoma och Fords Ranger är pickup lastbilar prissatta låg nog för att betraktas ekonomi bilar också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112302.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.