Care Tips för gaffeltruck Batterier

Underhåll och skötsel för de tunga industriella batterier som driver elektriska motviktstruckar är viktigt att hålla maskinerna igång och undvika dyra driftstopp. Korrekt underhåll kommer också att garantera bästa prestanda och livslängd för batterierna. Lyckligtvis, de bästa metoderna för detta batteri vård är relativt få och lätta att utföra. Laddning

En viktig faktor för god vård av ett batteri är att veta när man ska ta ut dem. För truck batterier, rekommenderas det att du använder dem till en punkt av 80-procent urladdning innan du laddar dem. Gaffeltruck batterier är annorlunda än andra typer av batterier eftersom de kommer att ha en längre livslängd om du laddar dem efter behov snarare än på en daglig basis.
Vätskenivåer

Korrekt vätskenivåer är viktiga i batteriet. Köra ett batteri torrt kommer att skada den. Kontrollera vattennivån i batterierna vart femte avgifter, och se till att vattennivån är precis tillräckligt hög för att täcka plattorna i batteriet. Tillsätt vatten vid behov, men du bör inte fylla ovanför denna rekommenderade nivån eftersom det extra utrymme behövs för expansion inom batteriet. Använd endast destillerat vatten vid påfyllning av batteriet.
Rengöring

Skölj eventuella bräddningar från batteriet omedelbart med rikliga mängder av bakpulver och vatten. Syran är givetvis farligt, men det kan också orsaka ditt batteri i förtid urladdat som det är mycket ledande. Rengör korrosion eller bygga upp regelbundet och skölj batterilådan ofta.
Regler Addera

Några av de bästa råd om batteri vård är när det gäller vad som bör inte göras. Släpp inte batteriet helt, eller ner för att släppa nivåer av mer än 80 procent. Detta är känt som en djup urladdning, och det är en av de viktigaste orsakerna till förkortad batterilivslängd. Dessutom, låt inte ett urladdat batteri sitta under en längre tid (mer än en dag) innan uppladdning. Om du behöver lagra ett batteri, ladda det i förväg och även regelbundet under lagringstiden. En ännu bättre lösning är att koppla den till en automatisk underhållsladdare.
Underhållsladdare

En automatisk laddare med mikroprocessor styrning kommer mer än betala sig genom en lång livslängd för din hiss batterier. Köpa och använda en "smart" laddare med en utjämning fas och automatisk omkoppling till hålladdning. Detta kommer att skydda mot överladdning och skador på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112282.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.