Automatiska Cars Vs. Manuell

År 1948, släppte Oldsmobile den första automatlåda, kallad Hydro-Matic, som gjorde att köra en mycket rolig uppgift, sedan växling var inte längre nödvändigt för föraren. Sextio år senare, automatiska växellådor är numera vanligare i USA än den manuella växellådan, även känd som en stick-skift. Frågan de flesta konsumenter har är, vilken typ av överföring är bättre? Detta beror till stor del på användaren och hennes behov. Följande guide hjälper dig att avgöra vilket är det bästa alternativet för dig. Kostnad

Så länge som en manuell växellåda är väl omhändertagen, vilket innebär att transmissionsolja nivåerna kontrolleras och fylls på regelbundet, det finns en mycket mindre sannolikt att den kommer att behöva reparationer jämfört till en automatisk växellåda. Automatisk växellåda reparationer också kan vara mycket kostsamt. Kombinera det med mycket högre initiala kostnaden för en automatisk växellåda, och du kan spara mycket pengar genom att använda en bil med manuell växellåda.
Leg Strain

Varje förare som äger en manuell växellåda förstår hur svårt det är att köra om du har någon form av benskada. Det är nästan omöjligt att hantera en koppling med en fot som är i en gjuten. Äldre förare tycker också påfrestningarna i att hålla kopplingen nere medan stannade mindre än bekväma. Dessa situationer undviks med automatiska växellådor, som bara en fot behövs för att driva fordonet, och det finns ingen stam inblandad i körning.
Gaseffektivitet

Många konsumenter söker efter fordon med större gaseffektivitet. Bilar med manuell växellåda får vanligtvis 5 till 15 procent bättre gas körsträcka. Automatiska växellådor förlorar mycket ström på grund av det sätt makten överförs till hjulen i de två olika typer av överföring. Manuella växellådor använder en direkt mekanisk koppling till hjulen, medan automatiska växellådor lider av ett fenomen som kallas "glidning", som orsakar förlust av makten, och därmed en förlust i gaseffektivitet.
Svårighetsgrad

Medan alla förare ska kunna köra både automatisk och manuell växellåda bilar, är svårighetsgraden på lärande och använder en manuell växellåda mycket större. Från problem med att starta bilen rullar bakåt i backar, kan manuell växellåda vara mycket skrämmande för nya förare, som fortfarande fokuserar på att lära sig grunderna i körning. Automatiska växellådor, å andra sidan, tillåter föraren att helt koncentrera sig på att köra och hantera andra bilar på vägen.
Säkerhet

Många förare anser att användningen av en pinne skift har en djupgående inverkan på säker drift av ett fordon. Ständigt behöva ägna uppmärksamhet, liksom en extra hand, att flytta din bil, tar avstånd från där din uppmärksamhet måste vara: på väg. En vanlig lektion i förarens utbildning klasser är att hålla båda händerna på ratten hela tiden, vilket är en omöjlighet när man kör en manuell växellåda bil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112275.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.