Historien om Sopbilar

Från de allra första människorna till vår moderna civilisation har det funnits ett problem som har varat genom tiderna: hur man kan bli av skräp. Det har funnits många sätt att avyttra papperskorgen: dumpning i diken eller vattendrag, bränna den, dragande den till deponi eller återvinning. Oavsett vad metoden för bortskaffande, har dock sopor som ska transporteras bort. Ange sopbil. Vagnar och Open Lastbilar

första sopbilar var enkla vagnar dragna av män och senare hästar. Arbetare rakade soporna i vagnen och tog bort det för att dumpa det. Hästar ersatte kroppsarbete, och snart större vagnar har utvecklats för att dra större laster. Efter uppfinningen av bilen blev sopbil mekaniserat. Fordon som modell T lastbilen kunde dra sopor över primitiva vägar snabbare än hästdragna vagnar. Med den ökade hastigheten, blev det uppenbart att öppna lastbilar var inte väl lämpade för dragande skräp eftersom papperskorgen skulle blåsa ut på baksidan och strö på gatorna.
Täckt lastbilar
< p> Idén om slutna sopbilar började i Europa på 1920-talet. Dessa tidiga modellerna hade en sluten, tät metall säng med gångjärn täcker över toppen. Det hjälpte att förhindra nedskräpning, men sophämtare tvungen att lyfta papperskorgen ovanför huvudet för att få in den i lastbilen. Med uppfinningen av hydraulik, höjde cylindrar automatiskt sängar för lastbilar att dumpa soporna. Closed-säng lastbilar blev vanliga i USA på 1930-talet.
Hoppers

Dagens bekant sopbil är tratten. På 1930-talet, gjorde utvecklingen av magasinet lastbilen det mycket lättare för sophämtare att placera soporna i lastbilen. Istället för att lyfta avfallet ovanför axlarna, hade containern endast lyftas midjan högt att dumpa in i lastbilen. Hydraulik fortsatte att spela en viktig roll för att komprimera soporna och dumpa det. Den första tratten lastbilen, den Heil Collecto, var en sida-hopper lastbil byggd på en General Motors chassi.
Moderna lastbilar
p Det finns många olika typer av sopbilar på vägen i dag, inklusive den bakre last komprimator, sidobelastningen komprimator och främre belastningen komprimator. Alla typer gör i princip samma sak, men materialet är placerat i lastbilen annorlunda. Alla av dem fortsätter att använda hydraulik för kompakt och töm soporna.
Återvinning Lastvagnar Till Salu

återvinning har blivit allt populärare under det senaste decenniet, har sopbilar varit utformats speciellt för återvinning med flera fack för att bära plast, papper eller metall till återvinningscentraler i stället för deponi. Återvinning är nu obligatoriskt i många samhällen, som har minskat mängden sopor transporteras bort i traditionella sopbilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112274.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.