Vad är en Fuel Cell Vehicle?

Bränslecellsbilar är personbilar, lastbilar eller andra fordon som får ström från bränsleceller, där ett bränsle omvandlas till elektricitet. Bränslecellsfordon är en relativt ny teknik och är en trolig del av lösningen på användningen av fossila bränslen och miljöskadliga utsläpp från konventionella fordon. Fuel Cell Grunderna

Bränsleceller är batterier-liknande enheter som producerar elektricitet genom att manipulera egenskaperna hos deras bränsle. Elektrolyter, som innehåller fria joner, är en del av bränslecellen och orsaka en reaktion när ett bränsle, såsom komprimerad vätgas, matas in i bränslecellen tillsammans med syre från den omgivande luften. Resultatet är elektricitet som levereras till ett laddningsbart batteri eller till en elektrisk motor. Medan väte är det vanligaste bränslet för bränsleceller, kan andra ämnen också användas.

Bränslecellsfordon, vilket nästan alltid använder väte
bränslecellsbilar som bränsle, är bränslecellen parat med en serie batterier som driver en elmotor som driver bilens drivlina. Komprimerad väte lagras i tankar som är installerade i bagageluckan eller i stället för en gastank. Efter den elektrokemiska process som sker i bränslecellen, de enda restprodukterna är vatten (väte och syre) och förlorat värme, som utvisas som vattenånga.
Nackdelar

Även bränslecellsbilar producerar inga skadliga utsläpp, har utbredd användning begränsad av flera skäl. Som en ny teknik, biltillverkare börjar bara för att finna kostnadseffektiva sätt att bygga bränslecellsfordon. Dessutom är processen för att producera vätgas som ska användas som bränsle i sig en kostsam och energikrävande företag som måste förenklas om tillräckligt med vätgas är att tas fram för ett stort antal fordon.

Prototyper

Många bränslecellsbilar har utställningsmonter av biltillverkare som ett sätt att ange sitt engagemang för alternativa bränslen. Sedan 2001 har General Motors presenterade en serie vätgasbilar som faktiskt uppfyllde alla de krav som ska köras på allmän gator i vissa länder. Under 2009 introducerade Mercedes-Benz F-CELL Roadster, vilket är en liten bränslecell bil som liknar den ursprungliga Mercedes modeller från över hundra år sedan. Addera verkliga exempel

Flera modell bränslecellsbilar redan drivs på amerikanska vägar. Mercedes F-Cell är baserad på en befintlig B-klass modell och var världens första produktion version av en bränslecellsbil. Honda FCX Clarity, som infördes 2007, finns tillgänglig på ett begränsat underlag men genererade mycket intresse som en mainstream bränslecellsbil som var tänkt att produceras i större antal. Både F-CELL och FCX Clarity är endast tillgängliga på leasing och uppgifter om bränsleeffektivitet och mekaniska problem övervakas noga av respektive biltillverkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112273.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.