Smart Car Vs. Mini

Den smarta, producerad av Daimler AG, och Mini, producerad av BMW, är små bilar tillgängliga i USA och marknadsförs främst till städerna förare. Medan de två bilarna delar vissa saker gemensamt, börjar med sin ringa storlek, de är i själva verket mycket olika och kommer sannolikt att tilltala förare med olika behov och livsstilar. Smart Information

Smart Fortwo har producerats av Damiler AG sedan 1998, men bara började säljas i USA i januari 2008. Den Fortwo tillhör Microcar klassen och finns i tre utföranden: ren, passion och BRABUS. Den Fortwo är en tvåsitsig coupe, med passion och BRABUS utföranden finns som en cabriolet med en semi-cabriolet sufflett. Alla smarta Fortwos drivs av en 1,0-liters trecylindrig motor som ger 70 hästkrafter. Gick Addera Mini Information

Mini Cooper, producerad av tyska biltillverkaren BMW, till försäljning i USA som en 2002 modell. Den omarbetades 2007. För närvarande är Mini Cooper tillgänglig som en tre-dörrars halvkombi, en två-dörrars cabriolet eller en Clubman variant med en klubb dörr som ger tillgång till baksätet och en dubbel-dörr bakluckan ersätter standard liftgate. Alla karossutformningar finns i ett "S" version, vilket ger en turboladdare till Coopers standard 1,6-liters inline-fyra-cylindrig motor, med hästkrafter 118-172.
Likheter

Den största likheten mellan smart fortwo och Mini Cooper är det sätt på vilket de saluförs i USA. Som små bilar med måttliga motorer, båda säljs som stads-livsstil bilar för förare som är villiga att offra komfort och lastkapacitet av en stor bil eller SUV för en effektiv, praktiskt transportmedel. Hellre än att tona ner varje fordons storlek, både smart och Mini förkunna mervärdet av att ha en liten bil i form av bättre hantering, lätt parkering och bränsleeffektivitet.
Viktiga skillnader
< p> Den största skillnaden mellan smart fortwo och Mini Cooper är faktiskt storlek. Mini, trots sitt namn, är nästan 50 procent längre än Fortwo. Det är också nästan en halv ton tyngre, även om dess motor, även i sugmotor versionen är nästan dubbelt så kraftfullt. Mini har också plats för fyra, i motsats till Fortwo namne två. Med en övergripande bränsleekonomi rating på cirka 37 miles per gallon, är Fortwo endast marginellt effektivare än Mini Cooper, som får cirka 33 miles per gallon.
Jämförelse för köpare

Smart Fortwo och Mini Cooper är osannolikt att tilltala många av samma förare, trots att saluföras i stort sett samma sätt. Medan Fortwo är en stadsbil som den har påstått, möjlighet att parkera på annars oåtkomliga utrymmen och navigera stadens myllrande gator, är Mini Cooper mer av en typisk kompakt bil med unik design och en kultstatus. På grund av avsaknaden av en dieselmotor, som driver många av sina europeiska modeller, den smarta säljs i USA uppnår föga imponerande bränsleekonomi, men är ändå mer effektiv än de flesta bensindrivna bilar, inklusive Mini.

Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112234.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.