Effekter av global uppvärmning på bilindustrin

Global uppvärmning och konsument-och lagstadgade krav för bilar med högre bränsleeffektivitet har lett till stora omvälvningar och förändringar inom fordonsindustrin, särskilt i USA, där den genomsnittliga bränsleekonomin är den lägsta i den utvecklade världen. Den ofta höga priset på bensin har drivit konsumenternas efterfrågan mot mindre, bränslesnålare bilar. Den amerikanska bilindustrin har haft svårt att anpassa sig till konsumenternas nya krav. Efterfrågan på mindre bilar

Enligt MSNBC, forskning av konsultföretaget Worldwide företaget CSM visar att amerikanska konsumenterna föredrog större bilar och lastbilar upp till 2007. Genom att tillföra denna efterfrågan, och inte fokusera på mindre, mer bränslesnåla bilar, rapporterade New York Times att amerikanska biltillverkare är mindre beredda att fylla den efterfrågan som skapas för mer bränslesnåla bilar med nära-$ 4 per gallon gas. Företag som har behållit sina mindre produktlinjer, som japanska biltillverkare Toyota och Honda, är bättre rustade att upprätthålla vinsterna på kort sikt. Ökad bränsleeffektivitet standarder, ett resultat av den globala uppvärmningen oro, har också lagt amerikanska biltillverkarna i ett konkurrenskraftigt binda medan de bygga sin portfölj av mindre, mer bränslesnåla bilar.

Eftersom effekterna av den globala uppvärmningen blir mer uppenbara, är sannolikheten för efterfrågan på ännu högre bränsleeffektivitet, drivet av både konsumenter och statlig reglering, ganska hög. Detta kan orsaka problem utan förändringar i förvaltningen synpunkter på företag som Chrysler, vars chefsekonom, enligt en artikel i BBC, attackerade den globala uppvärmningen som "långt, långt in i framtiden, med en hög grad av osäkerhet." Reuters rapporterade att GM vice ordförande Bob Lutz som kallas den globala uppvärmningen en "total lerkruka av s ---." Allan Mulally, VD på Ford, som citeras i Denver Post, sade "De allra flesta uppgifter tyder på att temperaturen har ökat, och jag tror att korrelation och analys säger att det är främst på grund av de växthusgaser som håller värmen i." Ford är, än så länge, den enda amerikanska biltillverkaren att inte ansöka om konkursskydd.

Amerikanska tillverkarnas liten bil tillverkningskapacitet ifrågasattes i en 2008 artikel i USA Today, som citerade Ford analytiker George Pipas som förutspår ökat efterfrågan på små bilar som kan överstiga nuvarande liten kapacitet bilproduktion. Denna rädsla spelas ut som brister av mindre, mer effektiva fordon som säljs ut under den populära Cash for Clunkers-programmet, enligt en UPI berättelse.
Design Förändringar

Farhågor om globala uppvärmningen har resulterat i ett antal grundläggande designförändringar i bilar. Nationerna som var vana vid höga bränslepriser började tillverka mindre, mer bränslesnåla bensindrivna bilar på 1970-talet. Eftersom verkligheten i regeringens krav på lägre drabbats koldioxidutsläpp, var många av dessa tillverkare är idealiskt positionerade för att påbörja tillverkning av hybrid-fuel-bilar. Den första hybrid introduceras på den amerikanska marknaden var Honda Insight, 1999. Toyota Prius följdes 2000.
Helelektriska bilar

Tidiga experiment med General Motors i helelektriska bilar var av begränsad framgång på grund av den begränsade lagringskapacitet av batterier. Under 2009 har företag som Tesla Motors göra framsteg inom batteri lagringsteknik som visade lovande för framtiden. Ett antal tillverkare hoppas kunna ge plug-in hybrider som, i teorin, skulle kunna användas för urbana transporter utan bensin. För korta pendlar och resor, bilarna körs på batteri. När bilen kommer hem, pluggar ägaren den till elnätet för att ladda batterierna.
Hydrogen

Nyligen var finansieringen skuren för forskning om en av de mest lovande tekniska lösningar avsedda att både bekämpa den globala uppvärmningen och ge ström som används av kolväte-baserade bränslen krymper. Väte kan antingen brännas direkt som bränsle eller användas som en del av ett väte bränslecell. Burning vätgas inte kommer som någon förbränning ger utsläpp. Men majoriteten av utsläppen från vätgasdrivna fordon är vattenånga, inte koldioxid.
Argument för längre livslängd Bilar Till Salu

Enligt en artikel i Wired Magazine är 113 BTU används för att tillverka en Toyota Prius. Detta är den energi motsvarande drivning av Prius 46.000 miles. Eftersom beräkningen av den totala koldioxidutsläpp produktionen beror på en körsträcka differential, föreslår Wired att det kan ta 100.000 miles av körning för att kompensera det kol som produceras i den egna tillverkningen. I många fall kommer att köpa en begagnad högeffektiv bil eller fortsätta att köra bilen du redan äger har en större positiv effekt på koldioxidutsläppen än att köpa en ny bil, med de höga energikostnaderna för tillverkning.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112181.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.