Pontiac Motors Historia

Pontiac är en division inom General Motors (GM) och är specialiserat på att producera traditionella prestanda fordon. GM har producerat Pontiac fordon i mer än 75 år, och märket har blivit känd för sina atletiska, sportiga bilar konstruerade med en strömlinjeformad siluett och V-6 eller V-8 motorer. Historia

Pontiac Varumärket grundades av Edward Murphy och Alanson Brush i Pontiac, Michigan. Den första Pontiac fordon tillverkades i 1926 och tjänade som "följeslagare" fordon till Oakland Motor Car linje av General Motors. Pontiac haft betydande framgångar inom några månader efter införandet av Pontiac Chieftain 1927, och detta fordon blev snart en av de mest sålda bilarna i USA. Efter Pontiac Chieftain framgång, blev varumärket en framträdande aktör i USA bilmarknaden, och när GM införde en rad eleganta, slankare, torped-stil bilar från 1950-talet, blomstrade efterfrågan på USA-tillverkade fordon igen.

Mission

General Motors syftar till att skapa en prisvärd sexcylindriga fordon för konsumentmarknaden, och marknadsförde varumärket som en "atletisk", elegant och högpresterande bil. Pontiac blev snart känd för sina strömlinjeformade, sportiga bilar i både sex-och åtta-cylindriga versioner.
Models

Mer än 55 bilar har gjorts enligt Pontiac varumärke genom historien, och General Motors har också skapat en rad konceptbilar som har haft fortsatta framgångar på den breda marknaden. Några av de mest erkända Pontiac fordon inkluderar: Pontiac 2000 Sunbird, Pontiac Bonneville, Pontiac Firebird, Pontiac Firefly, Pontiac Grand Am, Pontiac Pathfinder, Pontiac Safari, Pontiac Sunburst och Pontiac Vibe. De mest erkända konceptbilar inkluderar Pontiac Banshee, Pontiac Montana åska, Pontiac Pursuit och Pontiac Stinger.
Tidsplan

Före andra världskriget, sålde Pontiac endast raka sexcylindriga motor fordon, och har erkänts som en solid, tyst men inte mycket kraftfullt verktyg. Mellan 1946 och 1954 började GM marknadsföring till medelinkomstländer köpare och införde en rad av bilar som var något mer elegant och större än den populära Pontiac Chieftain. Genom 1955, introducerade GM sitt 173-hästkrafter toppventilmotor V-8 motor som bidragit till att stimulera försäljningen och sätta varumärket ett steg före konkurrenterna. 1960 modellerna var mer lyxiga och lyxiga detaljer och bekvämligheter sattes att även de lägre-end modeller i Pontiac lineupen. Pontiac introducerade en kompakt bil i 1971, och 1980-talet, hade vänt sin fokus på prestanda fordon utrustade med den senaste tekniken. I början av 90-talet och in i 2000, började företaget producera sjätte generationens versioner av sina bästsäljande bilar inklusive Grand Prix,. Senast 2005, var företaget som producerar en kombination av lyx och prestanda bilar

Utmaningar

stora depressionen negativt påverkat Pontiac varumärke, vilket orsakar en betydande minskning av försäljningen och en förlust av intäkter. Men när GM producerade Åtta år 1933, hjälpte detta återställa varumärket och sätta Pontiac tillbaka i en konkurrenssituation. GM också upplevt företagens nedskärningar under 1977, vilket krävde reproduktionen av sexcylindriga motorer.
Future


Som av April 27, 2009, meddelade General Motors att det skulle att avveckla Pontiac fordon vid utgången av 2010. Detta är en följd av ekonomiska problem som har påverkat bilindustrin som helhet, General Motors kommer att fokusera sina insatser på att förstärka andra märken, bland annat Cadillac, GMC, Chevrolet och Buick. Pontiac blir den andra varumärke som General Motors har klippt ut helt mellan 2003 och 2009. Saturn, Hummer och Saab kommer även på huggkubben.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112075.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.