Historia av Saturn Fordon

När den första Saturn bilen rullade från monteringslinje i 1990-talet, var det hyllas som en stor framgång. Den Saturn varumärke hade byggts från grunden. Den Saturn bil var den första nya amerikanska märket i mer än ett halvt sekel. Historien om Saturnus fordon är fylld med prima och många höjdpunkter. Vad som började som en lugn projekt blev en tydlig prägel på historien om de amerikanska biltillverkare. Origins

Saturn fordon började som ett projekt av General Motors för att hjälpa dem att komma med en liten bil som kan matcha japanska importen av 1980-talet. År 1982 fick projektet startade i hemlighet under namnet "S" bil. År 1990 var den första färdiga bilen drivs bort av monteringsbandet genom att avgå GM styrelseordförande Roger Smith.
Identification

Saturn fordon tillverkas av Saturnus Distribution Corporation, som är ett fristående dotterbolag till General Motors Corporation. Saturn fordon är en medelstor kompakt bil byggd i amerikanska anläggningar som är anställd ägda.
Betydelse

När Saturnus skapades, var det gjort så med tanken att uppdelningen skulle ägas av sina anställda. Detta skulle vara ett första för amerikanska biltillverkare som alltid varit antingen familjeägda eller organisationsnummer ägda. Saturnus var också den första USA-tillverkade medelstor bil för att ha en fungerande marknad och chans att lyckas. Inom 10 år efter lanseringen, fick varumärket konkurrerar med Toyota och Volkswagen framgångsrikt. Saturnus började sälja i Japan under 1997.
Manufacturing

tillverkningen av de första Saturn fordon blev en rikstäckande tävling bland samhällen tävlar om den första nya bilfabrik till byggas av en amerikansk biltillverkare på amerikansk mark i årtionden. Fram till den främsta av Saturnus, har nya modeller eller märken skapade av gamla namn, växter och omgjorda idéer. Saturnus var den första helt nya amerikanska märke som ska införas och tillverkas i moderna minne. Efter 24 guvernörer och 38 stater in i tävlingen för att vinna anläggningen, var två städer kvar i loppet, lilla Spring Hill, Tennessee, och Wilkes-Barre, Pennsylvania, som var tre gånger så stor som sina konkurrenter. Tennessee bekräftades vinnaren den 30 juli 1985 och började byggas inom ett år. Den första bilen kom ut från fabriken fem år senare.
Future

Som General Motors började titta mer på överlevnad av 2005 förlorade Saturnus mycket av sin självständighet och började plocka upp likheter med GM Opel märke från Tyskland. General Motors planerar redan på att effektivisera ner till fem varumärken från åtta, Saturn, som av 2009, skulle kunna säljas eller stängas Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112064.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.