Historien om Volkswagen i Amerika

Baserad i Wolfsburg, Tyskland, Volkswagen Group (ett dotterbolag till Porsche) är den tredje största biltillverkaren i världen. Förutom märket Volkswagen, äger VW koncernen även Audi, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Seat och Skoda. VW först in på den amerikanska marknaden under 1949. Historia

1934 på begäran av Adolf Hitler, enades Ferdinand Porsche att göra en bil för arbetarklassen. Därav namnet, "Volkswagen", vilket kan översättas till "folkets bil".
VW i Amerika

Volkswagen först kom till USA 1949, men bara sålt två enheter i det året. Försäljningen ökade snabbt under följande år som populariteten av Beetle skjutit i höjden.
Volkswagen of America

Volkswagen of America är ett dotterbolag till Volkswagen Group med säte i Tyskland. Volkswagen of America skapades 1955 för att standardisera försäljning och service av VWs i USA
VW Fabriker i Amerika

Volkswagen var den första utländska biltillverkaren att öppna en fabrik i Amerika. År 1978 VW öppnade en fabrik i New Stanton, Pennsylvania. Denna anläggning stängdes 1988, men VW har planer på att öppna en ny fabrik i Chattanooga, Tennessee 2011.
VW modeller i Amerika

Volkswagen erbjuder ett brett sortiment av bilar, minibussar och stadsjeepar i USA. Den mest populära modellen i USA är den mellanstora Jetta.
Fun Fact

När Volkswagen först kom till Amerika döptes "Victory Wagon" för en kort tid. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112036.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.