Om Stick Skiften

Stick skift, eller manuella bilar transmission, har en förare som drivs koppling och en rörlig växelväljare som tillåter föraren att växla när som helst, i motsats till en automatisk växellåda bil, där bilen växellådan ändrar växlar automatiskt då bilen körs. Historia

prototypen för den moderna sändningen utvecklades 1894. Även motorn i denna prototyp dog idén inte gjorde, och ett år senare med en ombyggd drivlinan layout, körde den första bilen med en treväxlad glidande växellåda och en kedja driven axel. Genom 1904 de flesta biltillverkare hade antagit glidande växel manuell. Sedan 1950-talet de flesta bilar som säljs i USA har en automatisk växellåda.
Funktion

Innan en manuell växellåda fordon, måste man se till att parkeringen break är ilagt och växelspaken är i neutralläge. Innan du sätter bilen på kopplingen måste tryckas ned. När bilen startas, med kopplingen fortfarande komprimerade, kan bilen flyttas till första växeln. Bilen kommer att börja röra på sig när de går sönder och kopplingen släpps, och gasen trycks. När som helst växeln är att skiftas, antingen upp eller ner, måste kopplingen att pressas ned. Detta bör göras när motorn når 3000 varv per minut. De flesta sändningar tillåter inte föraren att godtyckligt flytta in i någon växel - de måste växla upp och ner skift i nummerordning
Överväganden

Stick. skift bilar är inte så populärt att automatiken i USA. Färre än 9 procent av de nya bilar som säljs har manuell växellåda. Inte många vet egentligen hur man kör en pinne skift potentiellt gör det svårare att sälja bilen. Men det är möjligt att konvertera en manuell växellåda med automatisk och vice versa.
Fördelar

Förare över hela linjen har uppgett att automatisk växellåda bilar är roligare att köra . Ekonomiskt, stick skift är mer effektivt att få ett genomsnitt på två till fem miles per gallon jämfört med den automatiska versionen av samma modell, och skära grönt hus utsläpp med två tredjedelar en ton. De är också snabbare och $ 800 till $ 1200 billigare. Bromsarna och transmissioner har längre bor i ett skiftat sjuk fordon än i en automatisk. Studier har också funnit att bil tjuvar brukar passera stick skift till förmån för bilar med automatisk växellåda.
Varningar

För att växla en förare måste använda tre-fot kronblad samt växelspak när bilen är i rörelse gör handlingen att köra mer arbetsintensiv än i en automatisk. Om en förare är oerfaren i att köra en pinne skift, det finns risk för allvarlig växel slitage och motorskador. Dessutom i många länder där de huvudsakligen kör stick skift, måste föraren bevisa kunskaper innan de tillåts att köra en manuell växellåda fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111973.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.