Hur göra en Go Kart Motor Tyst

Go-cart kan vara mycket användbart - och mycket roligt - men decibelnivåer av sina motorer kan bli irriterande för grannarna och med överträffa grannskapet förordningar. Dämpande en go-cart kan vara nödvändigt eller önskvärt, och det enklaste sättet är att utföra ett par olika justeringar av avgassystemet. Tricket är att balansera effekten av avgassystemet - och därmed, genomförande av en motor - och sätta munkavle av avgaser. Saker du behöver
Screw-in-baserade avgassystemet Flighter Long avgasröret
Visa fler instruktioner
1

Iaktta din ljuddämparen. Det kan vara att din go-cart gör mer buller än det någonsin gjorde. Finns det någon skada på ljuddämparen som är observerbart? Om så är fallet, kan reparera eller byta ut ljuddämparen vara nödvändig i händelse skadan har inträffat.
2

Kontrollera att se vilken typ av avgassystem din go-cart använder om det inte finns några märkbara problem med ljuddämparen . Förstå din avgassystemet är det första steget i att förstå varför din go-cart är högt, och hur du går om att sätta munkavle på avgaserna ytterligare och lugna övergripande maskinen. Undersök makeupen av avgaser och notera eventuella svängar eller andra förträngningar eller därav brist. Ett avgassystem som är lite på förträngningar kommer att möjliggöra en bättre fungerande motor och en mer kraftfull maskin, men detta oftast resulterar i en starkare maskin.
3

Kontrollera gängning av motorn, som ska träs nära avgasporten. För att dämpa buller, kommer du vill ha ett lägre flöde avgassystem, eller en som har fler restriktioner eller böjar som kommer att bromsa flödet av avgaserna och minska buller (även om prestandan påverkas också). Många gräsklippare halsdukar utnyttja gängmönster du kommer sannolikt att stöta på och kan användas i stället.
4

Tänk på din typ av avgassystem och möjligheten av en off-the-shelf alternativ för att uppnå en tystare maskin. En fläns-baserade avgaser inte skruva inte in avgaserna hålet. Om du har en fläns-typ avgaser, kanske du vill överväga att byta till en skruv-in-baserad avgaserna. Denna skruv-in avgaserna bokstavligen skruvar in i avgassystemet hål, lägga till en begränsning i systemet som resulterar i ett lägre flöde och minskat buller.
5

Titta runt ljuddämpare gräsklippare butiker efter att du har kontrollerat gängning i steget ovan. Om du ändrar en avgas eller tillgripa en gemensam skruv-in-system inte är tillräckligt, bör en gräsklippare butik erbjuder kompatibla halsdukar som kan vara lägre flöde än din nuvarande go-cart ljuddämparen. Till exempel, kommer helt enkelt att hitta eller göra en längre avgasröret minska avgasljudet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111964.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.