Typer av pansrade stridsfordon

Militären använder många olika delar av utrustning för att hålla sina soldater säker, inklusive skyddsvästar, hjälmar och pansarfordon. Det finns flera olika typer av bepansrade fordon som används av militären, både för att skydda soldater och bekämpa fiender. Dessa fordon används ofta i striderna och för att transportera trupper i farliga krigshärjade områden. Tankar

Tankar är en av de mest många typer av pansarfordon. De är tungt bepansrad och tungt beväpnade, typiskt montera en kanon-kaliber kanon och två eller flera kulsprutor. Vapnen kan manövreras från den relativa säkerheten av tankens inre. Spår, snarare än hjul, används för rörlighet, så att tankar att arbeta i många olika typer av terräng.
Pansarbilar

pansarbilar har skottsäkra plattor installerade under bilar exteriör, samt skottsäkert glas för att skydda de åkande. Pansarbilar kan skydda de åkande från många typer av vapen, från handeldvapen till maskingevär till granater.

Tyngre var beväpnade versioner av pansarbilar oftare används för strid under andra världskriget. Dessa fordon användes för militära polispatruller, scouting uppdrag och som ett medel för kommunikation mellan befälhavare och soldater.
Trupptransportfordon

pansrade trupp, eller APC, används av militären för att transportera soldater säkert från en plats till en annan. De APC skyddar soldaterna mot smygattacker längs vägen, liksom från landminor och vägbomber. Några av dessa fordon körs på hjul, medan andra har spår liknande tankar. Spåras eller hjul pansarfordon som monteras
Självgående artilleri

Självgående artilleri stor kaliber artilleripjäser. Dessa fordon används oftast för lång räckvidd, indirekt eld attacker, eftersom de inte är lika tungt bepansrade som andra fordon. Självgående artilleri fordon är utformade för att skydda besättningen och ammunition från handeldvapen eld och granatsplitter, och ge artilleri med en hög grad av mobilitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111887.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.