Hur man gör en 1.000 Amp DC Ammeter

Industriella svetsmaskiner ofta använder stora strömmar för att uppnå hög genomströmning nivåer. Likström (DC) motståndssvetsning, används flitigt i fordonsindustrin fabriker, passerar uppåt av 1.000 ampere genom delarna som skall sammanfogas, vanligtvis inte mer än en sekund. Hålla svetsströmmar inom specificerade gränser gör att processer för att köra optimalt, nödvändigt för kostnadseffektiv produktion. Mätning likströmmar av denna storleksordning utgör problem, en konventionell amperemeter är ansluten i serie med kretsen och skulle inte hantera den rådande. Använda en amperemeter shunt tillåter ingenjörer att mäta höga DC-strömmar som använder osofistikerade utrustning. Saker du behöver
amperemeter shunt
Digital voltmeter
anslutningskabel
Skruvmejsel
Anslutande klackarna
Visa fler instruktioner
1

Välj ett amperemeter shunt med en nominell strömbelastning minst 50 procent större än den ström som skall mätas - i det här fallet minst 1.500 ampere. Notera den nominella spänningsfall vid maximal ström, det är oftast antingen 50 eller 100 millivolt
2

Anslut pluskabeln av en digital voltmeter till en av mätning terminalerna på shunten och den negativa till. den andra mätningen terminalen. Använd anslutningskabel vid behov. Polaritet är inte viktigt i detta skede. Mätning terminaler är små skruvar som vanligtvis finns på framsidan av en shunt.
3

Växla voltmetern till det lägsta området som är högre än den nominella spänningsfall. Till exempel, om mätaren har 20-millivolt, 200-millivolt och 2-volt intervall och den nominella spänningsfall är 50 millivolt, växla mätaren till 200-millivolt sortiment.
4

Bolt pluskabeln av strömförande krets till slutet av amperemeter shunt ansluten till den positiva mätaren bly. Använd lämpliga anslutande klackar och se till att skarven är ordentligt åtdragna. Anslut minuskabeln av kretsen till den andra änden av shunten.
5

Kontrollera att alla anslutningar är säkra och att shunten är tillräckligt ventilerade, eftersom det annars kan överhettas. Slå på voltmetern och stäng strömförande krets. Notera millivolt läsning på mätaren. Öppna kretsen och stänga av voltmetern.
6

Dela voltmetern behandlingen i millivolt vid märkspänning shunten. Multiplicera svaret med märkströmmen och anteckna resultatet, vilket är den ström som flyter genom kretsen i ampere.
7

Kontrollera din matte. Till exempel, om voltmetern läsning är 30 millivolt, är märkspänningen 50 millivolt och märkströmmen är 1500 ampere, är kretsen strömmen 900 ampere.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133914.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.