Hur en ljuddämpare Works

En bil ljuddämpare fungerar genom att antingen avleda ljudet av förbränningsprocessen med bafflar eller dämpa ljudet . Ett avgassystem kan vara utformade eller konfigurerade på olika sätt för att dämpa ljudet av motorn i olika grad. Funktion

En ljuddämpare är placerad mellan katalysatorn och avgasrör , enligt CarInsurance.com . Förbränning , som är en explosiv process genererar gaser som lämnar motorn under högt tryck. Ljuddämparen reducerar ljudet av explosioner och tillåter heta gaser att lämna via avgasröret .
Typer

En absorption eller material - packat ljuddämparen består av ett perforerat rör som är omgiven av bullerdämpande material gjort av glasfiber eller stålull . En reflektion ljuddämparen har interna hinder som reflekterar ljudet inuti och avboka det, enligt 2CarPros.com . En reflektor är mer avancerad och är vanligtvis fylld med glasfiber för att ytterligare skära ner på buller .
Ytterligare information

Ljuddämpare inte signifikant påverka hästkrafter . Den ökar inte makt , i motsats till vad vissa människor tror . Termen turbo ljuddämparen hänvisar till en eftermarknad begränsning ljuddämparen , som kan eller inte kan vara en högre kvalitet ljuddämparen , enligt NSXPrime.com .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133765.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.