Hur man berättar när det klossen i en momentomvandlare går dåligt

Fråga vem som helst som har haft ett nedslitet bil eller lastbil på grund av "någonting inuti transmissionen," och de kan berätta för er att innan en sändning tekniker berättade för dem vad var fel, de hade ingen aning. Du bör veta att spara pengar på en dyr överföring jobb kan vara så enkelt som att veta hur man berättar när klossen i en momentomvandlare går dåligt. Lär dig vad som väntar och fixa det snabbt om och när du har ett problem med en dålig sprag i momentomvandlaren. Saker du behöver
bil eller lastbil (GM /GMC) katalog Automatisk växellåda
Vägbanan (en mil)
Visa fler instruktioner
1

Ange fordon och engagera tändningen med nyckeln. Rulla ner fönstret och använd dina öron för att lyssna till de ljud som kommer upp från transmissionen. Efter en inledande period på en till två minuter att värma upp, kan du börja att provköra bilen för att berätta när klossen i en momentomvandlare går dåligt.
2

Flytta fordonet i enheten att dra framåt. Anser engagera den växeln och gå framåt när enheten? Normalt, om den främre klossen i en momentomvandlare går dåligt eller är trasig, kommer det inte låta bilen att gå framåt när enheten.
3

Placera fordonet i parken igen och flytta sedan reglaget till backläge. Går bilen i omvänd? Även om en momentomvandlare sprag går dåligt, kommer det fortfarande tillåta att fordonet skall placeras i omvänd och har rörelse.
4

Kontrollera de övriga kvarvarande redskap på samma sätt. Placera shifter in varje manuell växling punkter och försöka gå vidare. Allt detta kan ske inom ett litet område. Från en stående position du kan kontrollera om alla de redskap kommer att engagera ordentligt.
5

manövrera fordonet normalt, kör inom en mils radie från startpunkten vid en trasig eller dålig sprag slutar överföringen från att fungera ordentligt. Under enheten, kan du flytta genom de växlar framåt. Kontrollera igen för de "saknade redskap" som kommer att vara den enhet och första kugghjulen när klossen i en momentomvandlare går dåligt. Genom att återvända till hemorten
6

Komplett provkörningen och analysera resultaten. Har transmissionen växla enkelt genom alla växlarna? Då är det förmodligen inte den främre klossen i en momentomvandlare. Det är när det finns "saknade redskap" som du kan överväga att ha momentomvandlaren bort och kontrolleras innan att behöva betala för en ny växellåda återuppbygga.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133537.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.