Hur Byt Vevlager

vevstake lager är oerhört viktiga komponenter i alla motorer, oavsett om det är en Toyota eller en Ferrari motor. Rod lager säkerställa att stängerna fungerar smidigt runt vevaxeln i ena änden, och kolv stift handleden i den andra änden. Byta lagren på en motor är standardförfarande för alla motorrenovering. Instruktioner
1

Ta vevstakarna från kolvarna och vevaxel, om de inte redan är ute. Staven "Big ändar" (den större) är bultade veven med två skruvar som håller locket på. Den "lilla änden" hålls på kolvbulten. Kolvbulten hålls på kolven med två låsringar. Ta bort dessa clips och skjut kolvtappen ut ur kolven och änden av stången. Detta borde frigöra stången.
2

Ta bort de gamla lagren. Du kan använda en skruvmejsel och en hammare för att knacka försiktigt ut de gamla lagren. Peka på kanten av lagret där den möter ändlocket och vice versa. Klicka inte lagret ut från sidan.
3

Rengör lagerytan av stavarna på vardera änden med en luddfri trasa. Noggrant undersöka lagerytorna att se till att det finns absolut ingen smuts eller skräp, eftersom detta kan potentiellt orsaka lagerhaveri och förkorta livslängden på motorn. Rengör lagren före installation, liksom.
4

Slide en lagret i änden av stången stora ände och ett lager i ändlocket. Ändkåpan och stångänden bilda den cirkel som går runt vevaxeln när allt är ihopskruvade. Lagren har en liten skåra i vardera änden. Dessa urtag bör vara mitt emot varandra, när stången och ändkåpan sätts ihop, INTE på samma sida. Detta är viktigt för korrekt oljetryck. Upprepa denna process för alla stavarna. Se till att lagret sitter stadigt i vevstaken och inte har någon löst spel.
5

bäring på den lilla änden av stången ska pressas ut med en press. Om du inte har tillgång till en press, kanske du kan trycka på lagret ut med en sockel som knappt passar över lagret, men är tillräckligt stor för att passa till slutet av staven. Knacka försiktigt lagret ut och tryck sedan på i en ny. Var mycket noga med att inte skada lagret.
6

Montera stängerna på veven med Plastigage (se Resurser) mellan veven och staven. Dra stången bultarna med tillverkarens specifikationer. Ta staven och kontrollera Plastigage att se till att toleranserna är korrekta.
7

tillbaka stängerna till vevaxeln och kolvarna och stämningsansökningar stift, med glidmedel motor montering. Dra stången bultarna enligt tillverkarens specifikationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133511.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.