Hur man installerar Rod Bearings

Byta vevstaken lagren är en rutinmässig del av en motorrenovering. Lagren ger de ytor där vevaxeln och kolven handled stift rida och är en viktig aspekt av en korrekt kör motor. Det är en relativt enkel procedur att byta lagren på en uppsättning stavar som är ut ur motorn, även om det finns några tips som gör ersätta lagren lättare. Rådfråga din verkstadshandbok för uppgifter, som vevstakslagret installation varierar beroende på märke och modell. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
C-Tång
liten hammare eller gummiklubba
Avfettaren
Luddfri trasa
Vevstakar
Nya kullager

Visa fler instruktioner
1

Separera vevstakarna från kolvarna och vevaxeln om de fortfarande sitter. Vid den större änden, är staven och locket skruvas på veven med två rod bultar, ta bort dessa med en korrekt dimensionerad hylsa och spärrskaft. Vid den andra änden är stången fäst till kolven med en kolvtapp, som glider genom hålen på vardera sidan av kolven och hålet i den mindre änden av staven. Två C-clips brukar hålla kolvbulten på plats. Ta bort dessa med C-Tång, finns på de flesta bildelar butiker.
2

Ta bort de gamla lagren från stången. Dessa kan glida ut, men du kan behöva knacka lätt dem med en hammare för att lossa dem. Tryck på den övre kanten av lagren, INTE i sidorna, för att släppa dem.
3

Rengör hela ytan av stången mycket noggrant med avfettningsmedel eller lacknafta. Noggrant undersöka lagerytan av stången för all smuts och skräp. Torka av de nya lagren mycket grundligt också.
4

försiktigt in ett lager i den större änden av staven och ett annat lager i gaveln. Lagret bör glida ner i den böjda delen av staven och ligga an. Vanligtvis finns det ett hack på lagret som sammanfaller med en skåra på staven. Dessa skåror bör generellt vara motsatsen till varandra och inte på samma sida.
5

lilla änden av stången har en liten, rund lager som kolvtappen glider igenom och rider på. Detta lager ska pressas ut med en press. Om du inte har tillgång till en verkstad eller en press, kan du kanske att knacka lagret ut mycket försiktigt med en sockel som är stor nog att gå över lagret men tillräckligt små för att passera genom staven slutet.

6

Tryck eller knacka på det nya lagret, försiktigt så att inte repar eller förstör alla ytor på det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133514.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.