Hur du ändrar bränsle körsträcka med en Chip

Det finns en mängd olika sätt att förbättra bränsleeffektiviteten för en bil, inklusive installation av en eftermarknad ECU (motorstyrenhet) chip eller chip tillägg. Det är viktigt att veta att det finns flera marker tillgängliga som är tillverkade för att passa en mängd olika bilar och är kända som "bästa gissning" chips. Men för att uppnå bästa vinster i bränsleeffektivitet, behöver du ett chip som är speciellt anpassade och programmeras för din bil med en professionell. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Lödkolv
ECU chip
Marker
Tape
Visa fler instruktioner
1 < p> Konsultera tillverkare av kundanpassade ecu chip för din bil. Ju mer forskning du gör på den främre änden av letar efter rätt ECU chip för din bil, desto bättre resultat av ökad bränsleekonomi. Många tillverkare säljer "Mugen" chips eller chips som är utformade för att passa i alla och varje bil. Även om detta låter intressant, stock marker som dessa inte kan leverera den prestanda vinster som du önskar eftersom de inte är programmerade för just din bil. När forska olika ECU chip och tillverkare, be för programmerare som är lokal och i ditt område så att du kan vara säker på den marker du får är den bästa möjliga chip uppgradering för din bil.
2

Öppna huven på din bil och koppla den negativa batterikabeln från batteriet. Leta bilens ECU, som varierar beroende på märke och modell. Många ecu datorer finns i passagerarens fotutrymme under mattor. Avlägsna märkplåtens och paneler på undersidan av din passagerare streck konsolen. Ta bort mattan för att exponera ECU.
3

Avlägsna ECU täckplåt, som normalt sitter fast med fyra 10-millimeters skruvar. Var noga med att inte mixtra med ABS (låsningsfritt bromssystem) controller, som vanligtvis ligger intill ECU lådan. Avlägsna den elektriska anslutningen selar från ECU lådan, vilket gör att de är märkta med en markör och tejp så att du kommer ihåg den ordning och placering av selar.
4

Skruva baksidan av digitala styrelse ecu, som är fäst med skruvarna. Desolder fabriken chip som din eftermarknaden chip är avsett att ersätta. Spara den gamla fabriken chip ifall din eftermarknaden chip inte fungerar som förväntat. Löd det nya chipet så att det passar exakt in i ECU som föregående chip. Sätt tillbaka ECU, paneler och luckor instrumentbrädan. Anslut den negativa batterikabeln.
5

Testa bilens ECU uppgradering för att se till att de prestandaförbättringar i bränsleekonomi uppnås. Om du bestämmer dig för att chipet inte fungerar för dig, avinstallera den och återgå till den ursprungliga fabriken chip.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133776.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.