Faktorer för oljebytesintervall

En bilens bruksanvisning ger specifika intervall för hur ofta byter motorolja med ny olja. Utanför detta schema, och nästa schemalagda oljebyte påminnelse klistermärke som tjänsten butiker plats på vindrutan, vara vaksam på ytterligare faktorer, t.ex. dina körvanor, väderförhållanden och där man normalt kör. Dessa faktorer orsakar mer frekventa oljebyten än instruktionsboken anger. Extrema väderförhållanden
p Om du bor i ett område där klimatet på sommaren eller vintern producerar extrema temperaturer, oljebyte med årstidernas växlingar hjälper oljan smörja motorns delar ordentligt. Oljan viskositet, eller tjocklek, varierar med temperaturen, och påverkar hur den flyter i varmt och kallt väder. I extrem kyla, använd en tunnare olja, eftersom kylan gör att oljan att tjockna. I extrem värme, använd en tjockare olja, eftersom värmen orsakar oljan för tunn. Ju lägre siffra som indikerar viskositeten, den tunnare oljan. I kallt väder, till exempel ändra från 10W-30 till 5W-30. Om vädret är mycket varmt, göra det motsatta och växla till en högre viskositet olja. En tabell som visar de rekommenderade kvaliteter oljeviskositeten för olika temperaturområden för din bil är oftast i bilens instruktionsbok.
Körvanor

Måttliga körvanor i ett måttligt klimat låta motoroljan att njuta av dess längsta livslängden i din motor. Stanna och gå körning och ofta korta resor är "svåra" körförhållanden som exakt en vägtull på oljans skick och livslängd. Dessa körvanor orsakar behovet av tätare oljebyten. Vatten byggs upp i motorolja, på grund av kondens, eftersom bilen aldrig når sin rätt arbetstemperatur under korta resor på under 10 miles.
Bära tunga bördor

Ofta bär ett fordon fullt av passagerare eller andra belastningar, skapar behovet av tätare oljebyten. Detta är på grund av den ökade stressen som finns på motorn. Detta gäller även för fordon som ofta bogsera tunga släp.
Dammiga förhållanden

Ofta bilkörningen i dammiga förhållanden, exempelvis daglig körning på grusvägar, leder till behov av kortare intervaller mellan oljebyten. Oljan behöver bytas oftare eftersom det blir förorenad av den extrema mängden damm i miljön.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133320.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.