Hur rinna olja ur en fyrhjuling

En fyrhjuling fungerar i stort sett hur en bil fungerar, och det behöver olja och bränsle för att fungera precis som alla motordrivna annat fordon. Olja håller de inre delarna smörjas och coolt att hindra dem från att brinna upp. Eftersom det cirkulerar genom motorn, till olje-bindningar till de eviga delarna bildar en skyddande barriär som bekämpar friktion och hög värme. När oljan går sönder, kommer den inte att kunna skydda de inre motordelar det sätt som det borde. Du bör byta olja i din fyrhjuling efter 100 timmar eller tre månader för maximalt motorskydd. Saker du behöver
Rag
Droppkar
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket som
Visa fler instruktioner
1

Parkera fyrhjuling på en plan yta och stäng av motorn.
2

Skruva ur oljestickan kontakten från sidan av motorn. Mätstickan kontakten på de flesta fyrhjulingar ligger på nedre högra sidan av motorn nära den högra fotstödet eller på den nedre vänstra sidan av motorn nära foten resten. Torka av oljestickan bort och placera den i ett säkert område.
3

Leta avtappningspluggen på botten av vevhuset, vilket är på botten av motorn. Det kommer att finnas en enda avlopp bulten på undersidan av vevhuset. Placera en långpanna under avtappningspluggen och lossa pluggen med en spärr och en socket. Sakta dra ut kontakten ur botten av vevhuset och låt oljan flöda in droppskålen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133283.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.