Hur till Seal en Leak Motorolja

I en bil motor, förhindrar packning i mellan fordonets oljetråget och motorblocket motorn från att läcka olja. Vid omfattande användning kan emellertid denna packning brytas ned och tillåta olja att läcka från fordonet. Lyckligtvis kan din gamla packningen tas bort och ersättas i några minuter, så att du kan få din bil tillbaka på vägen utan rädsla för det ont om olja. Saker du behöver
hjulblock
Jack
Jack står
Wrench
Oil
dränagebehåUaren Avtappningsventil bricka
Gummiklubba
SPACKEL
Rengöringsmedel
Duk
Oil smärta packning sälja Grease eller tätningsmedel
Momentnyckel
Oil
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant , jämn yta och engagera bilens nödbromsen. Placera hjulklotsarna bakom var och en av fordonets hjul.
2

Placera domkraften under bilens förstärkta lyftplattans och jack bilen i luften. Placera domkraften under fordonet och sänka bilen på dem.
3

Leta bilens oljetråget. Placera behållaren oljebyte under oljeavtappningsställena ventilen och ta bort oljan avtappningsventil med en lämpligt dimensionerad skiftnyckel. Låt oljan rinna av helt innan du går vidare till steg 5.
4

Ta bort brickan från oljan avtappningsventil täcka och ersätta den med en ny.
5

bort bultarna som håller oljetråget på plats. Koppla loss eventuellt andra delar av fordonsekipaget som kan fästas till oljesumpen. Se bilens instruktionsbok för oljetråget exakta läge, mängden av bultarna som håller den på plats och allt annat som måste tas bort när du tar bort oljetråget.
6

Knacka på sidan av oljetråget med gummiklubba för att knacka loss den. Inte peka oljetråget tillräckligt hårt för att buckla den, eftersom detta kan orsaka problem vid försök att montera oljetråget.
7

Skrapa den gamla packningen bort av oljetråget med en spackel. Rengör eventuella rester kvar vara gamla packningen på både oljetråget och dess monteringsplats med en trasa och lösningsmedel renare.
8

Placera den nya packningen runt kanten av oljetråget. Täta den där per instruktionerna som följde med packningen (vissa packningar kräver fett, medan andra kräver speciella tätningsmedel). Sätt tillbaka oljetråget till botten av motorblocket med skruvarna du tog bort i steg 5 börjar med skruvarna i mitten och arbeta dig utåt. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna till de specifikationer som anges i bilens instruktionsbok.
9

Fyll bilen med lämplig mängd olja per bilens instruktionsbok. Starta bilen och kontrollera det med avseende på läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133116.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.