Jämförelse av syntetisk motorolja

Motorolja är mycket viktigt eftersom det håller en bils motor mot överhettning och skadas. Förare vill ha den bästa oljan de har råd till sina bilar. En av de svåraste val, enligt Popular Mechanics, är valet mellan syntetiska och mineral-eller organisk olja. Kännetecken

Enligt Automedia, är syntetisk olja görs genom att skapa stora molekyler från små. Konventionell olja består av både kort-och lång-kedjan atomer. Hög värme kan orsaka att kortkedjiga atomer att bryta ner, vilket gör att molekylerna själva att bryta ner. Föroreningar och instabila kolväten kan också smyga igenom raffineringsprocessen. Syntetiska oljor försöka lösa dessa problem.
Typer

Full syntet görs för högpresterande "muskler" bilar. De strömma bättre vid låga temperaturer och smörja bättre vid höga temperaturer, men är dyra. Syntetiska blandningar har ekologisk olja blandat med syntetisk olja och ge bättre skydd för tyngre belastning och höga temperaturer, enligt Popular Mechanics. Dessa blandningar används ofta i lastbilar och stadsjeepar och är inte mycket dyrare än konventionella premium oljor.
Använder

Syntetmaterial kan ge bättre start i kallt väder i kalla klimat, enligt Popular Mechanics. High-end och högpresterande bilar kommer ofta från fabriken med syntetisk olja, och Popular Mechanics rekommenderar att förarna av dessa fordon hålla med denna olja. Automedia säger att totalt sett, syntet är bättre, men för dem som inte har råd med dem mineralolja räcker så länge de följer Ägarmanualer rekommendationer om viskositet och kvalitet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133021.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.