SAE 30-Weight Oljespecifikationer

Motorolja tjänar många syften i en bil motor, inbegripet smörjning av motorn för att minska friktion och förhindra slitage. Ett viktigt övervägande för oljor storlek Motorns involverar begreppet viskositeten (en vätskas motstånd mot flöde). Tunna vätskor har låg viskositet, som de flyter lätt, som vatten. Tjocka vätskor betygsätta en hög viskositet på grund av deras långsamma flödet. The Society of Automotive Engineers (SAE) standarder förkunna, eller specifikationer, för motorolja viskositet. High Temperature

Den första specifikationen för en motorolja avser dess förmåga att flyta vid en hög temperatur, som SAE definierar som 212 grader F (den temperatur vid vilken vatten kokar). SAE valt detta nummer bygger på idén att den simulerar en bil motor temperatur. Motorolja häller in i en mätanordning med en öppning, med testet timing den tid det tar att strömma genom öppningen. Den tunnare oljan desto mindre tid krävs. Enligt Maskiner Smörjning, är en 30-vikt olja tester på bredvid den snabbaste tiden för en hög temperatur olja, som en 30-vikt olja av sig själv bara tester vid den högre temperaturen och inte anses lämpliga för kallare temperaturer.


Low Temperature

SAE testar också motoroljor på 32 grader F (den temperatur vid vilken vatten fryser), för att fastställa en oljas förmåga att fungera i kalla temperaturer när veva bilens motor. Straight 30-vikt oljan inte kommer att testa vid denna temperatur. Betyg änden med ett "W" för motoroljor avsedda för kallt väder. Betyg varierar från 0W för en mycket tunn olja till 25W för en tjockare olja. Den imporatance av W Betyget är möjligheten att starta en bil i kalla temperaturer.
Multigrade

flesta 30-vikt motoroljor bär etiketten "multigrade , "såsom 10W-30, vilket betyder att den representerar en blandning av tunn 10W olja och tjock 30-vikt olja. Den tunna oljan förblir nödvändigt att starta en bil i kallt väder medan den tjocka oljan gör jobbet för att hålla bilen körs i extrem värme. Eftersom all motorolja tjocknar när den värms upp, när motorn är varm och går viskositeten som räknas är den 30-vikt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132805.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.