Hur man gör ett oljebyte på en 1994 Camry

Utföra regelbundna oljebyten på din 1994 Toyota Camry är en viktig underhållsåtgärd och hjälper till att hålla bilen igång effektivt under en lång tid. Utan oljebyten, fortsätter skräp som ansamlas i oljan att cirkulera genom motorn, vilket kan leda till allvarliga motorskador. Byta olja bör ta mindre än en halvtimme och är billigare än att ha en professionell göra det. Saker du behöver
Bil jack eller ramper hjul
Oljedroppningen pan
Oljefilter
Hylsnyckel
Oljefilternyckel
10W-30 eller 5W30 olja, 5 liter
Tratt, om det behövs
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn och låt den gå några minuter för att cirkulera oljan och eventuella sediment som kan ha etablerat sig i oljetråget . Kör framdäcken på din Camry på hjul ramper. Stäng av motorn. Ställ i nödbromsen. Placera däck klossar bakom ryggen däck. Använd en vanlig domkraft för att höja fordonet om du föredrar.
2

Öppna huven. Hitta och ta bort oljepåfyllningslocket och oljestickan och lägg dem åt sidan på en bit tidningspapper. Detta bidrar till att minska lufttrycket så att oljan kan rinna ut. Addera 3

krypa under bilen med dina leveranser inom räckhåll. Leta avtappningspluggen nära baksidan av oljetråget och oljefilter cylindern.
4

Placera pannan oljan droppa under avtappningspluggen. Lossa avtappningspluggen med en hylsnyckel och dra ut det snabbt. Låt oljan rinna i minst 10 minuter. Fyll det nya oljefiltret med färsk 10W-30 eller 5W-30 olja medan filtret fortfarande sitter i rutan. Placera filtret åt sidan tills det behövs.
5

tillbaka avtappningspluggen. Placera pannan oljan droppa under använda oljefilter. Lossa filtret med ett filter skiftnyckel. Vrid filtret över att tappa ur oljan i droppskålen.
6

Doppa fingret i den nya oljan i det nya oljefiltret. Gnid ett tunt lager av olja på gummipackningen som linjer ovanför oljan filter för att skapa en tätning. Placera det nya filtret på plats. Skruva i och dra åt tills ombonat. Vrid den ett kvarts varv mer för att säkerställa ett säkert grepp utan att dra åt det för mycket.
7

Häll resterande fem liter olja i hålet som hade täckts av oljepåfyllningslocket. Använd en tratt, om det behövs. Sätt på locket på plats och dra fram ordentligt.
8

Vrid motorn och låt den gå ett par minuter för att cirkulera oljan. Kontrollera oljenivån på oljestickan. Fyll på olja vid behov. Ta bort klossarna från bakom hjulen. Sänk bilen av domkraften eller hjulet ramper.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132777.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.