Hur man byter Rear Differential Fluid

Skillnaden på din bil omdirigeringar kraften som motorn till drivhjulen. Den differentiella omdirigerar denna makt via en kuggkrans och ett kugghjul. Eftersom dessa två växlar koppla ihop och roterar med en mycket hög hastighet, växlarna producera friktion, vilket i sin tur producerar värme. För att minska temperaturen inuti differentialen, innehåller den differentiella vätskan. Som med alla smörjmedel, kommer den differentiella vätskan förlorar gradvis sin effektivitet med tiden och måste bytas ut som en del av regelbundet underhåll. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench eller 1/2-inch-drive hylsnyckel
Handpump
Container
Funnel
Vehicle bruksanvisning

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark. Lyft bilen och sänka den på pallbockar.
2

Leta differential avtappningsplugg. Det exakta läget av pluggen varierar beroende på utformningen av differentialen, men avtappningspluggen är typiskt placerad antingen på baksidan av differentialen, vilket innebär den del som är vänd mot baksidan av fordonet, eller på framsidan av differentialen.

3

Ta bort avtappningspluggen. Vissa dräneringspluggar är helt enkelt en bult, som du kan ta med en skiftnyckel. Andra dräneringshålen har en försänkt fyrkant centrum som är utformad för att rymma den fyrkantiga spetsen på en 1/-2-inch-drive hylsnyckel. För in spetsen på hylsnyckel i kontakten och vrid den moturs för att ta bort det.
4

Pump differential vätska ur differentialen med en handpump. Observera att handpumpen är utrustad med ett inlopp slang och en utloppsslang. Sätt tilloppsslangen i differentialen genom avtappningspluggen öppning och placera utloppet slangen i en behållare. Kör pumpen tills är tom.
5

Sätt en tratt i differential genom avtappningspluggen öppningen.
6

Häll rent differential vätska i differentialen med tratt tills vätskenivån når botten av pluggen öppningen. Var noga med att endast använda den rekommenderade typen av vätska. Konsultera instruktionsboken för att bestämma rätt vätska.
7

Avlägsna tratten ur differentialen. Dra åt avtappningspluggen med lämplig skiftnyckel.
8

höja fordonet tillräckligt hög för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132702.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.