Hur du ändrar Oljepump på en Ford 302

Ford 302 motor användes i många Ford-bilar och lastbilar från slutet av sextiotalet till början av 2000-talet. Ofta kallas en Windsor motor (efter fabriken som gjorde det) kan du enkelt berätta om din Ford har en 302 genom att titta på VIN-nummer på bilen. Om 8th bokstaven är ett "H", det är en 302. Detta är viktigt att veta när du behöver byta oljepumpen. På en Ford 302 detta är en relativt lätt uppgift att utföra. Andra typer av Ford motorer kommer att kräva en annan strategi. Saker du behöver
Oljetråg
Hylsnyckelsats
Bil jack
Jack står
Oljepump packning
Oljepump
Oil pan gasket
Motorolja

Visa fler instruktioner Review bort den gamla Oljepump
1

Park din Ford på en plan yta. Skjut ett spilloljekärl under motorn. Se till att det är under oljeavtappningspluggen på sidan av oljetråget bultas fast i botten av motorn.
2

Avlägsna avtappningspluggen med en socket set och låt all motorolja rinna ut. Sätt tillbaka avtappningspluggen när ingen mer olja kommer ut.
3

Jack framsidan av fordonet upp och stödja vikten av fordonet på pallbockar. Du kan hoppa över det här steget om din Ford chassi är tillräckligt hög för att tillåta dig att enkelt komma åt bultarna som håller tråget på plats (som på de flesta bilar). Du vill tillräckligt utrymme för att kunna bekvämt kunna arbeta med en hylsnyckel.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller oljetråget på undersidan av motorblocket. Dra oljetråget från motorn. Ta bort packningen oljetråget och kassera den.
5

Följ pick-up arm (en metall arm med en platt skiva på slutet sticker ut från motorblocket in där oljetråget var) där den ansluter till oljepumpen. Hitta de två fästbultarna som håller oljepumpen till motorblocket.
6

Demontera oljepumpen montering bultar och dra pumpen från motorn. Detta undanröjer också pick-up arm, eftersom den är kopplad till pumpen. Oroa dig inte om det här,. Kommer det att finnas en ny arm kopplad till din nya oljepump Addera Installera nytt Oljepump
7

Lägg den nya packningen oljepumpen på passyta hos oljepumpen. Den passande ytan är den flata metall delen av pumpen (genom bulthålen) som kommer att trycka mot (mate med) motorblocket när den installeras.
8

Lyft pumpen på plats och sätt in den i motorblocket. Kontrollera att pick-up arm vid botten av pumpen sträcker sig ut ur motorn och in där oljetråget kommer att bli. Om du inte kan komma ihåg hur oljetråget går, innan pumpen på plats håller pannan upp så det är uppradade med sina bulthål så att du kan se riktningen av pannan. Oroa dig inte om hur du sätter i fel ände av pumpen till motorn, kommer den att passa på ett sätt.
9

Placera bultarna genom bulthålen i pumpen och dra åt dem med en sockel skiftnyckel. Du vill dra åt bultarna tills de är åtdragna, vrid dem 1/4 varv med en hylsnyckel. Du kan berätta när en bult är för hand när man använder en hylsnyckel för att installera det eftersom det kommer att finnas något motstånd från skiftnyckel när du använder det till det ögonblick det är för hand.
10

Lay det nya oljetråget packningen på oljetråget kanten, och se till att hålen i packningen linje med hålen i pannan.
11

Lyft pannan på plats och sätta i bultarna. Dra åt dem tills hand. Dra inte förbi för hand. Gå vidare till nästa steg, där du kommer att använda ett mönster för att dra åt bultarna, se pan fästen och tätar ordentligt.
12

Slutför dra åt bultarna som håller spilloljekärl till motorblocket, arbetar i ett mönster så att du drar åt alla skruvar lite i taget, arbetar från sida till sida tills de är alla ett helt varv med hylsnyckel förbi att för hand. Att arbeta i ett mönster kommer att säkerställa att pannan är fäst på en nivå mode så det upprätthåller en god tätning.
13

Lägg motorolja. Kontrollera specifikationerna för din Ford lastbil eller bil för att veta hur mycket man ska sätta i. Notera att om du höjde din bil på pallbockar när du bytt oljepumpen, måste du sänka den till marken innan du lägger olja.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132508.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.