Instruktioner om hur man gör ett oljebyte på en Honda Odyssey 2007

Honda rekommenderar att du byter olja i din Honda Odyssey varje 3000 miles. Oljetråget är under Odyssey ansluten till botten av motorn. På oljetråget är en liten metall mutter. Denna mutter är avtappningspluggen. Du måste ta bort avtappningspluggen på oljetråget och låt oljan rinna ur oljetråget. Du kommer också att behöva byta oljefiltret. Oljefiltret kommer att vara på förarsidan av oljetråget och ser ut som en metallkopp skruvas in i motorn. Saker du behöver
Jack
Ratchet set
Oljefilterverktyg
Oljefilter från 4 liter 5W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft förarens sista sidan framför Odyssey från marken med hjälp av domkraft. Få enligt Odyssey och lokalisera oljetråget och oljefilter.
2

Placera drain pan under avtappningspluggen på oljetråget. Använd spärrfunktion inställd för att ta bort avtappningspluggen på oljetråget. Låt oljan rinna helt från oljetråget i dräneringstråget.
3

Byt avtappningspluggen i oljetråget och dra åt pluggen med spärrfunktion set. Placera drain pan under oljefiltret och ta bort oljefiltret med oljefilter verktyget.
4

Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja hela vägen till toppen. Rub ny motorolja runt gummitätningen runt toppen av det nya oljefiltret. Skruva den nya oljefiltret i motorn ordentligt.
5

Sänk Odyssey tillbaka till marken. Öppna huven och öppna oljetanken. Reservoaren kommer att ha ett svart lock på den med "olja" stämplat på toppen. Häll 4 liter 5W30 motorolja i behållaren och sätt på locket till behållaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132485.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.