Hur man sparar en Saab motor från oljeslam

En Saab motor kan räddas från olja slam genom schemalagd fylla och förebyggande underhåll. De flesta Saab motorer är inte mottagliga för olja slam, men 2,0 liters och 2,3 liters motorer som används i tidiga versioner av Saab 9-3 och 9-5 Maj utveckla slam som täpper skärmen olje pickup, slutligen svälta motorn av välbehövliga olja. Även denna fråga, vilket resulterade i utökade garantier för alla 9-3s från 2000 till 2003 årsmodeller och 9-5s från 1999 till 2003 årsmodeller, är vanligast på dessa modeller, kan regelbundna oljebyten hjälpa dig att undvika slam skador på någon Saab. Saker du behöver
13mm socket
7 liter olja
Oljefilter
Oljetråg
1 liter
transmissionsolja Shop trasor
Visa mer instruktioner
1

Slutför ett oljebyte. Regelbundna oljebyten är det enklaste sättet att spara din Saab motor från slam. Även Saab rekommenderar 10.000 mil oljebytesintervall, byta olja oftare är ett kostnadseffektivt skydd för att undvika slam problem. De 1999-2003 års modell fordon som omfattas av Saabs förlängd garanti rekommenderas användning av semi-syntetisk olja i tandem med 10.000 mil serviceintervall. Denna långa intervall är främst bland de skäl som vissa Saab motorer utvecklar slam. Tappa oljan kan du kontrollera dess tillstånd, och byte av oljefilter kan du se om den har någon slam inuti det.
2

Drop och rengöra oljetråget. Demontering av oljetråget med en 13mm hylsa kan du inspektera den för slam uppbyggd. Tappa ur oljan innan släppa pannan, eller du kan spilla olja och skadar dig. Du kan också använda ett milt rengöringsmedel som transmissionsolja att skrubba och rengöra oljetråget. Medan oljetråget är utanför bilen, kontrollera att bildskärmen olja pickup, som ligger i oljetråget. Om pickup skärmen är igensatt, har din motor varit svalt av olja på grund av slam. Rengör skärmen olje pickup om den är smutsig.
3

Byt packningen oljetråget och installera. Efter rengöring av oljetråget, bort kvarvarande packningen från kanterna av pannan. Montera en ny oljetrågspackning eller RTV packning tätningsmedel och skruva oljetråget tillbaka till undersidan av motorn. Efter åtdragning pannan, fylla i en olje-och filterbyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132477.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.